Eerste Zeeuwse huis met zonnedakpannen


zonne-energie-zonnepanelen-plaatsen

In het dorp Yerseke, gelegen in de provincie Zeeland, staat het eerste huis met een dak vol speciale zonnedakpannen. Geen lelijke zwarte of blauwe zonnepanelen, maar gewoon ouderwetse dakpannen met zonnestroomtechnologie erin verwerkt. Het huis is het eerste Zeeuwse dak waarbij de zonnestroomdakpannen gelegd zijn.

Voornamelijk uit natuurlijk materiaal en recyclebaar

De dakpannen bestaan voor zo’n tachtig procent uit natuurlijk materiaal en de dakpannen zijn volledig recyclebaar. De dakpannen zien eruit als normale dakpannen echter bevatten deze dakpannen een zonnepaneel van silicium waarmee elektriciteit kan worden opgewekt met behulp van zonlicht.

Veel vraag naar nieuwe techniek

Marijn Bel, de aannemer die het eerste huis heeft voorzien van de zonnedakpannen, geeft aan dat het eerste huis met zonnedakpannen net is opgeleverd en dat nu al de volgende offertes binnenstromen. “Aankomende tijd kan ik verder met de twintig offerte aanvragen die al zijn binnengekomen” aldus Marijn Bel.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.