Doelstellingen duurzame energie onhaalbaar


Doelstellingen-duurzame-nederland-energie-onhaalbaar

Nederland zal de doelstellingen wat betreft duurzame energie niet gaan halen tenzij er snel nieuwe maatregelen genomen worden. Dat stelt de Algemene Rekenkamer in een verschenen rapport over de subsidieregelingen van het ministerie van Economische Zaken. Er zullen miljarden euro’s extra nodig zijn om windmolens op zee te bouwen of om te investeren in andere energieprojecten in het buitenland.

 

12 miljard extra investeren

Het doel, om in het jaar 2020 14% duurzame energie op te wekken, gaat op deze snelheid niet gehaald worden. Om de door de EU gestelde doelen te halen zijn er nog snel andere acties nodig van minister Henk Kamp. Ook de afspraken uit het nationale energieakkoord lijken op dit moment onhaalbaar. Volgens de Rekenkamer is het verstandig zijn om de komende 2 jaar ruim 12 miljard euro te reserveren voor nieuwe windmolenparken op de Noordzee. Dit bedrag komt bovenop de 59 miljard euro die hiervoor al opzij gezet moeten worden in de periode tot 2023.

Minister Kamp laat in een reactie weten dat hij denkt dat de doelen wel op tijd gehaald kunnen worden. Daarmee vindt hij het ook te vroeg om al in te grijpen, hij wacht liever eerst het energieakkoord in 2016 af.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.