Denemarken krijgt grootste windpark op zee


windmolen-windenergie-wind-energie

Binnenkort wordt gestart met de bouw van het windpark voor de kust van Denemarken. Dit windpark zal het grootste windpark op zee worden.

 

Initiatief van Vattenfall

Het nieuw te bouwen windpark is een initiatief van Vattenfall. Vattenfall is momenteel de op één na grootste exploitant van offshore windparken in de wereld. Daarnaast is Vattenfall één van de grootste spelers, in Denemarken, op het gebied van windenergie op land. Het nieuw te bouwen windpark op zee zal de positie op de energiemarkt voor Vattenfall nog meer versterken.

 

Vattenfall zet in op windenergie

Momenteel bezit Vattenfall zo’n 80 windturbines en twee windparken in de Noordzee ter hoogte van Duitsland. Daarnaast opent Vattenfall deze maand het Kentish Flats windmolenpark, gelegen in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2007 heeft het bedrijf een windpark in Nederland, namelijk voor de kust van Egmond aan Zee. De manager van de Vattenfall winddivisie, Gunnar Goebler, is zeer te spreken over de groeiende positie van Vattenfall op de windenergie markt, “Dit nieuwe windpark is een mijlpaal voor ons. De ervaring die wij hebben opgedaan bij andere windprojecten had een zeer positief effect. Dit nieuwe project onderstreept onze ambitie om leidend te zijn op windenergie in een sterk concurrerende markt” aldus Gunnar Goebler.

 

Relevant nieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.