Consumentenbond verliest rechtszaak tegen Essent


De Consumentenbond heeft een rechtszaak rondom de MediaMarkt aanbieding van energieleverancier Essent verloren. De rechtbank in Den Bosch veegde alle vorderingen van de Consumentenbond van de tafel. Essent is erg tevreden met deze uitspraak en deze overwinning was volgens het energiebedrijf volledig volgens verwachting.

 

Klanttevredenheid erg belangrijk

Maarten Top, directeur consumentenzaken bij Essent: “Essent heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Met de uitspraak van de rechter wordt dit nogmaals bevestigd. De rechter geeft tevens aan dat wij ons altijd hebben gehouden aan de wet. Wij hebben altijd oog gehad voor de belangen van de individuele klant. Zowel bij het afsluiten van de contracten in de MediaMarkt als bij het beëindigen van een klein aantal contracten dat wij daar aangingen. Klanten kunnen ons echt houden aan onze beloften.”

 

Essent kritisch over handelen van de Consumentenbond

De MediaMarkt aanbieding is voor energieleverancier Essent erg belangrijk aangezien dit een succesvol kanaal is met een zeer hoge klanttevredenheid. Essent is om deze reden dan ook kritisch over het handelen van de Consumentenbond in de aanloop naar dit kort geding tussen de twee organisaties.

Maarten Top: “Wij hebben de Consumentenbond diverse keren uitgenodigd voor een gesprek om buiten de rechtszaal tot een oplossing te komen. Zij heeft dit categorisch afgeslagen en aangestuurd op een kort geding. Bovendien heeft zij de aandacht van veel landelijke media gezocht. Haar handelswijze heeft grote negatieve impact gehad op onze reputatie. En naar nu blijkt onterecht. Wij nemen dat de Consumentenbond kwalijk en wijzen haar met klem op haar verantwoordelijkheid. Met haar manier van handelen beschadigt zij energieleveranciers onnodig. Het lijkt er bovendien op dat de Consumentenbond – met haar energieveilingen – als commerciële speler op de energiemarkt wil profiteren van de gekozen aanpak. Dat is in onze ogen niet acceptabel.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.