Gasverbruik met 40 procent verminderen


gasverbruik-verminderen-40-procent

Nederland kan elk jaar tussen de 11 en 16,5 miljard m3 gas besparen. Dit staat gelijk aan 40% van de totale hoeveelheid gas die jaarlijks in Groningen wordt gewonnen.

 

Onderzoek Energieonderzoek Centrum Nederland

Dit is uitkomst van een onderzoek van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace. Binnen het onderzoek heeft ECN in kaart gebracht hoe er gas bespaard kan worden, en welke belemmeringen en oplossingen hierbij spelen. Het onderzoek gaat uit van enkele grote maatregelen. Zo zouden huiseigenaren verplicht hun huizen moeten verduurzamen met isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Daarnaast moet de tuinbouw zo snel mogelijk gebruik moeten gaan maken van restwarmte. Binnen het onderzoek is geen rekening gehouden met het maatschappelijke en financiële draagvlak.

Door de vraag naar gas van burgers en bedrijven in heel Nederland te beperken, kan het aantal aardbevingen in Groningen flink omlaag gebracht worden, benadrukt Greenpeace.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.