ACM tikt energieleveranciers op de vingers


Autoriteit-Consument-Markt-ACM-overstappenVolgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakte vier energieleveranciers zich schuldig aan onduidelijke en misleidende praktijken. Hiervoor werden zij op de vingers getikt door de toezichthouder.

Nuon

Volgens de ACM vermeldde energieleverancier Nuon de hoogte van de netbeheerkosten niet duidelijk genoeg. Daarnaast presenteerde Nuon misleidende informatie in de berekeningstool waarmee men de jaarkosten kan berekenen. Ook werden klanten niet duidelijk geïnformeerd over de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

De Windunie

De Windunie (coöperatie met ruim 225 leden) communiceerde volgens de toezichthouder niet duidelijk dat zij zelf geen energieleverancier is. Hierdoor was voor consumenten niet duidelijk van welke energieleverancier zij stroom geleverd krijgen. Ook gaf de Windunie huishoudens te laat en onbegrijpelijke informatie over prijzen.

Dwangsommen

Beide energiebedrijven hebben een dwangsom opgelegd gekregen door de ACM. Deze hoeven ze trouwens niet te betalen omdat zij hun websites al hebben aangepast. De boete voor Nuon kon oplopen tot €125.000 en voor de Windunie tot € 50.000. Wie de andere 2 energieleveranciers zijn, maakte de toezichthouder niet bekend.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.