WoonEnergie neemt klanten failliete Robin Energie over


Energieleverancier WoonEnergie, dochter van Eneco, neemt alle klanten van het failliete Robin Energie over. Hierdoor zal de Rotterdamse energieleverancier ongeveer 25.000 klanten rijker worden.

 

Faillissement Robin Energie

Eind februari werd bekend dat Robin Energie failliet is verklaard door de rechtbank. Hierdoor was de Autoriteit Consument & Markt (ACM) genoodzaakt de leveringsvergunning van de energieleverancier in te trekken. Na het intrekken van de vergunning ging de curator op zoek naar een partij die de gedupeerde klanten over wil nemen. Deze week heeft Eneco onderhandelt met de curator en besloten de klanten over te nemen met hun dochterbedrijf WoonEnergie. Wat Eneco betaalt heeft voor het overnemen van de klanten is niet bekend.

 

Procedure

Alle klanten van Robin Energie zullen automatisch energie geleverd krijgen door WoonEnergie. Om alles duidelijk te maken zullen alle klanten bericht ontvangen met de geldende leveringstarieven en de overige voorwaarden. Mensen kunnen er vervolgens voor kiezen om van dit aanbod gebruik te maken, of om over te stappen na het verstrijken van de vensterperiode.

 

Vensterperiode

Robin Energie klanten die overgezet worden naar WoonEnergie zullen niet direct kunnen overstappen. Eerst zal men in een vensterperiode terecht komen, waarin men niet kan overstappen. Deze periode duurt maximaal 20 werkdagen en zal vermeld worden in de communicatie. Na het verstrijken van deze periode kan men gewoon overstappen waarbij wel 30 dagen opzegtermijn in acht genomen moet worden.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.