WoonEnergie neemt klanten failliete Robin Energie over

Energieleverancier WoonEnergie, dochter van Eneco, neemt alle klanten van het failliete Robin Energie over. Hierdoor zal de Rotterdamse energieleverancier ongeveer 25.000 klanten rijker worden.

 

Faillissement Robin Energie

Eind februari werd bekend dat Robin Energie failliet is verklaard door de rechtbank. Hierdoor was de Autoriteit Consument & Markt (ACM) genoodzaakt de leveringsvergunning van de energieleverancier in te trekken. Na het intrekken van de vergunning ging de curator op zoek naar een partij die de gedupeerde klanten over wil nemen. Deze week heeft Eneco onderhandelt met de curator en besloten de klanten over te nemen met hun dochterbedrijf WoonEnergie. Wat Eneco betaalt heeft voor het overnemen van de klanten is niet bekend.

 

Procedure

Alle klanten van Robin Energie zullen automatisch energie geleverd krijgen door WoonEnergie. Om alles duidelijk te maken zullen alle klanten bericht ontvangen met de geldende leveringstarieven en de overige voorwaarden. Mensen kunnen er vervolgens voor kiezen om van dit aanbod gebruik te maken, of om over te stappen na het verstrijken van de vensterperiode.

 

Vensterperiode

Robin Energie klanten die overgezet worden naar WoonEnergie zullen niet direct kunnen overstappen. Eerst zal men in een vensterperiode terecht komen, waarin men niet kan overstappen. Deze periode duurt maximaal 20 werkdagen en zal vermeld worden in de communicatie. Na het verstrijken van deze periode kan men gewoon overstappen waarbij wel 30 dagen opzegtermijn in acht genomen moet worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave