Energieleverancier Robin Energie failliet

Robin Energie is failliet verklaard. Om deze reden heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de leveringsvergunning voor elektriciteit ingetrokken. De klanten van Robin Energie blijven overigens gewoon energie ontvangen. Om de levering van stroom en gas voorlopig te kunnen garanderen is de ACM begonnen met het treffen van een regeling voor de gedupeerde klanten.

 

”Consumenten komen niet zonder stroom of gas te zitten. Maar een faillissement van een energieleverancier kan wel financiële gevolgen voor hen hebben. De ACM zou het toejuichen als de sector met een plan komt om deze gevolgen in de toekomst zoveel mogelijk te beperken.” aldus Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM.

 

Tijdelijke oplossing

Door een wettelijke regeling zullen alle klanten tijdelijk gewoon energie geleverd krijgen. Vervolgens zullen alle klanten over gaan op een nieuwe energieleverancier. Wanneer deze regeling getroffen is kunnen ex-klanten van Robin Energie zelf gaan vergelijken en overstappen op een andere aanbieder. Onlangs gebeurde dit nog na het faillissement van Energieflex. Toen werden alle klanten automatisch klant bij Innova Energie. Waarna men kon overstappen na de zogenoemde ‘’vensterperiode’’.

 

Curator

Op korte termijn zal een curator gaan bekijken of er een energieleverancier is die de klanten van Robin Energie wil overnemen. Wanneer dit niet gebeurd, dan zullen de klanten worden verdeeld over alle beschikbare energieleveranciers. Tijdens deze overgangsperiode (vensterperiode) kan men nog niet overstappen of opzeggen.

 

Vanaf 13 maart vergelijken weer mogelijk

De vensterperiode zal voor Robin Klanten duren tot maximaal 13 maar 2019. Vanaf dit moment kan men weer zelf een energieleverancier kiezen en overstappen. Doet men niks, dan zal het aanbod van de tijdelijke energieleverancier gehanteerd blijven. Ook het voordeligste aanbod van dit moment checken? Maak dan gebruik van onze energievergelijker!

 

Faillissement Robin Energie

Geheel onverwacht komt het faillissement van Robin Energie niet. Zo besteedde Tros Radar al eerder aandacht aan de energieleverancier omdat het klachten regende. Zo maakte het energiebedrijf talloze fouten waardoor gedupeerde flink meer kwijt waren aan de energierekening.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave