Energie tegen uur- of dagprijs

energieleveranciers-energie-aanbiedingen

Door het gebruik van de slimme meter moet het mogelijk worden om stroom geleverd te krijgen tegen een uurprijs, en gas tegen een dagprijs. Op deze manier wordt het voor particuliere mogelijk om energie in te kopen als prijzen op zijn laagst zijn. Dat meldt Vereniging Eigen Huis maandag.

Experiment met 300 huishoudens

Het experiment met de uur- en dagprijzen is een initiatief van de vereniging, duurzame energieleverancier Qurrent en netbeheerder Liander. In 2016 start een zeer kleine proef met 300 huishoudens. Tijdens uren dat er relatief veel energie verbruikt wordt, kost stroom flink minder dan als er een piek in het stroomverbruik is. Deelnemende huishoudens kunnen via een speciale app de uurtarieven van de volgende dag bekijken en hun energiegebruik hierop aanpassen. Wie dat slim doet, zou geld moeten kunnen besparen.

“Klanten kunnen van de gegevens laten afhangen wanneer ze bijvoorbeeld de wasmachine aanzetten of de elektrische auto opladen. Voor een gemiddeld huishouden kan het voordeel oplopen tot enkele tientjes per jaar”, aldus de initiatiefnemers die verwachten dat het gebruik van groene stroom nog eens extra winst kan opleveren.

“In de toekomst, als het aandeel energie uit zon en wind stijgt, worden de dagelijkse prijsverschillen groter. Apparaten zullen bovendien steeds slimmer worden en zelf inschakelen wanneer de energieprijs het gunstigst is.”

Energie duur

Stroom en gas zijn voor elk huishouden een flinke kostenpost. Vereniging Eigen Huis wil op deze manier consumenten zélf de regie geven en ze maximaal laten profiteren van nieuwe mogelijkheden om zowel energie als geld te besparen.

Wat vindt u van dit idee? Laat het ons weten in een reactie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Energie tegen uur- of dagprijs”

Inhoudsopgave