Energie besparen met isolerende Thermoshield muurverf

Monumentale panden en grote landgoederen kunnen flink energie besparen door het gebruik van een speciale isolerende muurverf op de buitenkant van het pand. Het gebruik van deze muurverf zorgt ervoor dat er minder vocht in de muren trekt en dat stookkosten afnemen. Het gebruik van deze speciale verf kan een jaarlijkse energiebesparing van 17% opleveren.

Ideaal voor monumenten en landgoederen

Veel monumenten en landgoederen in Nederland hebben te maken met hoge energiekosten omdat er problemen zijn met vochtige muren. Drastische maatregelen zoals dure en complexe verbouwingen om deze problemen te stoppen zijn vaak niet mogelijk omdat er strenge regels zijn opgesteld betreffende het verbouwen van monumentale panden. Het gebruik van de isolerende muurverf is een goedkope en eenvoudige maatregel om deze problemen te stoppen. Door monumentale en oude panden van buiten goed droog te houden kan er veel op energiekosten bespaard worden.

thermoshield-isolerende-muurverf

Isolerende ThermoShield muurverf

De isolerende muurverf van ThermoShield is een milieuvriendelijke muurverf die bijzondere keramische bolletjes bevatten. Deze bolletjes zijn bijzonder en ideaal in combinatie met muurverf omdat deze zorgen voor een isolerende- en vochtregulerende werking. De muurverf houdt verder gevels bij regen waterdicht, voert vocht in muren af en houdt de warmte binnen het huis.

Goede resultaten bij Landgoed Kolthoven

Landgoed Kolthoven, gelegen in Epe, was zo’n monumentaal pand wat veel last had van optrekkend vocht, vochtige muren, afbladderend verf en extreem hoge stookkosten. In 2009 werd besloten om de buitenkant van het landgoed te voorzien van isolerende muurverf van ThermoShield. Nu, zes jaar later, kan wel worden gezegd dat het gebruik van isolerende muurverf goed heeft uitgepakt voor het landgoed. Het landgoed ziet er nog steeds als nieuw uit, er zit geen vocht meer in de muren en de verf bladert niet meer af. Bovendien zijn de energiekosten met gemiddeld 17% per jaar gedaald.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave