Essent start met bouw windmolenpark Oirschot


Essent start met bouw windmolenpark Oirschot

Het heeft een tijd geduurd, maar de bouw van het windmolenpark bij Oirschot zal nu echt van start gaan. Nu een voorbereidingstijd van 15 jaar, zal het park in slechts 6 weken gebouwd worden. In de komende weken zal Essent (RWE) vier grote windmolens plaatsen aan de A58. Twee van deze windmolens staan in Oirschot en twee staan in Oisterwijk.

Zeer trage start

Het windmolenpark Kattenberg/Reedijk is vernoemd naar de wegen die vlakbij het windmolenpark kruizen. Deze naam staat al sinds 2002 op de agenda, want toen startte Essent de eerste gesprekken met de twee betrokken gemeenten. En nu, 15 jaar later, is het eindelijk gelukt om goedkeuring te krijgen van beide gemeenten. Vanaf eind maart/begin april komen er vier grote windturbines te staan van het type Nordex N117. Dit type windmolen bestaat uit een stalen toren van 91 meter hoog en rotorbladen van ruim 58 meter lang. In totaal zal de windmolen dus 150 meter boven de grond uitkomen en de diameter van de rotorbladen bedraagt in totaal 116,8 meter.

Eerste energie in de zomer

Aan het einde van 2015 is al het grondwerk afgerond. Wat bestond uit onder andere de fundering en de aanleg van een transportkabel naar het verdeelstation in Boxtel. Als alles volgens planning verloopt dan zullen de windmolens in de zomer van 2016 hun eerste windenergie aan het net gaan leveren.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “Essent start met bouw windmolenpark Oirschot

  • Violetta

    Onbegrijpelijk dat niemand begijpt dat de werkzamhedrn incl.transport gerealiseerd moeten worden op moment dat verkeer op de zeer drukke weg als A58 geen last van heeft!!! Nieuwsgierige mensen, kijkers dus zorgen hier door dus voor ernstige verkeers drukte en grote vertragingen!!!!!!!!!