Maak kennis met Budget Energie Trouwe Klant-voordeel (TKV)

Voor klanten met een variabel energiecontract heeft Budget Energie iets leuks. Zo kan men nu profiteren van Trouwe Klant-voordeel (TKV). Dit is een speciale korting die u ontvangt wanneer u klant blijft tot aan het ontvangen van de jaarnota.

De Trouwe Klant-voordeel korting klinkt best goed, maar hoe veel voordeel biedt deze actie nou echt? En wat voor haken en ogen zitten er aan deze actie. Ik zocht het voor u uit!

 

Hoe werkt Trouwe Klant-voordeel?

Wanneer u bij Budget Energie stroom en gas afneemt tegen variabele tarieven dan ontvangt u elke maand een mail met de nieuwe tarieven. Hierin vindt u de tarieven zonder TKV, en met TKV. En deze verschillen behoorlijk.

Zo ontving ik als Budget Energie klant deze maand alvast de tarieven voor december voorgeschoteld.

In de mail zag ik de volgende tarieven (exclusief €0,15245 energiebelasting).

  • Leveringstarief normaal zonder TKV: €0,24317
  • Leveringstarief normaal met TKV: €0,23318
  • Leveringstarief dal zonder TKV: €0,22973
  • Leveringstarief dal met TKV: €0,21974

Zoals u kunt zien ontvangt u voor stroomverbruik met Trouwe Klant-voordeel nu een korting van ongeveer €0,01 per kWh. Met een jaarlijks gemiddeld verbruik van 2910 kWh scheelt u dit dus €29,10 op jaarbasis.

Voor gas gelden de volgende tarieven exclusief energiebelasting.

  • Gas per m3 zonder TKV: €0,71898
  • Gasprijs per m3 met TKV: €0,69898

 

Met Trouwe Klant-voordeel profiteert u dus van €0,02 korting per m3 gas. Op basis van een gemiddeld verbruik van 1410 m3 per jaar levert u dit dus ook een korting op van €28,20.

 

Biedt TKV altijd voordeel?

Tijdens het lezen van de mail van Budget Energie kwam ik overigens wel wat geks tegen. Wanneer u stroom teruglevert omdat u meer opwekt dan verbruikt dan is het helaas zo dat TKV juist in uw nadeel werkt. Zo ontvangt u bij een normale vergoeding €0,06029 per kWh maar met TKV slechts €0,05203. Daarnaast is de vergoeding tijdens daluren met TKV €0,4869 terwijl deze zonder TKV €0,05695 bedraagt.

Wie bijvoorbeeld jaarlijks 2000 kWh stroom terug levert zal dus worden geconfronteerd met een lagere vergoeding wanneer hij voldoet aan de voorwaarde van TKV. Op basis van de huidige tarieven komt dit uit op een verminderde opbrengst van 2000 x €0,00826 = €16,52.

 

Budget Energie Trouwe Klant-voordeel

 

Loont klant blijven tot de jaarnota de moeite?

Bij een gemiddeld energieverbruik bespaart u met Trouwe Klant-voordeel op basis van de huidige tarieven €57,20. En dit is wanneer u het hele jaar stroom en gas afneemt tegen variabele tarieven.

Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat u deze korting ook eenvoudig ergens anders kan besparen. Wie overstapt naar een andere energieleverancier met scherpere tarieven kan namelijk zo honderden euro’s per jaar besparen.

Daarnaast moet u er ook nog eens rekening mee houden dat wanneer u meer stroom opgewekt dan levert dat u gestraft worden met de TKV. In dit geval is het dus geen Trouwe Klant-voordeel maar eerder Trouwe Klant-nadeel (TKN). Door deze kromme regel bespaart u dus helemaal geen €57,20, maar een stuk minder. Dit maakt deze actie van Budget Energie nog minder interessant.

 

‘’Met het Trouwe Klant-voordeel wil Budget Energie u verleiden om klant te blijven tot de jaarnota. Maar op basis van de huidige kortingen is dit niet heel zinvol. Zo is de totale besparing zeer klein, al helemaal wanneer u meer opwekt dan verbruikt.’’ aldus Koen Verkerk, energie-expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl.

 

Andere bespaarmogelijkheden

In dit artikel over Trouwe Klant-voordeel ben ik best streng voor Budget Energie. Maar zo erg is het nu ook weer niet. Zo is Budget Energie nu één van de goedkoopste energieleveranciers in onze energievergelijker. Het biedt stroom en gas tegen scherpe tarieven en ook nog eens een mooie welkomstkorting. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe energieleverancier dus.

Naast energie tegen voordelige prijzen biedt Budget ook nog eens andere producten waaronder Alles-in-1 en mobiele diensten. Door deze voordelige producten te combineren kunt u nu tot wel €17,50 korting per maand verdienen. En dat tikt aan!

Naast scherpe prijzen heb ik verder overall ook gewoon een erg goede ervaring met Budget Energie. Zo verliep de overstap geruisloos en is de communicatie erg duidelijk. Maar blijven voor de TKV, daar doe ik niet per se aan mee!

 

Voor- en nadelen Budget Energie Trouwe Klant-voordeel

Voordelen

  • Ontvang €0,01 korting per kWh stroom en €0,02 per m3 gas wanneer u klant blijft tot de jaarnota.
  • Pak tot €17,50 meer combinatiekorting wanneer u meerdere producten bij Budget Thuis afneemt (bijvoorbeeld telefonie of internet).
  • Gewoon goede service tegen eerlijke prijzen.

Nadelen

  • Wie meer stroom opgewekt dan verbruikt krijgt geen korting met TKV maar levert juist voordeel in.

Nog geen klant bij Budget Energie? Stap dan nu over en pak een korting die kan oplopen tot maar liefst €430,00 met Energiedirect Altijdvoordeel!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave