Enduris realiseert netaansluiting voor zonnepark Scaldia

Binnenkort zal Enduris starten met de realisatie van de netaansluiting voor het Solarpark Scaldia in Vlissingen. Dit nieuwe zonnepark is het grootste Nederlandse zonnepark dat momenteel in aanbouw is. Solarpark Scaldia is gelegen in de leidingstrook rond de Sloehaven in de gemeenten Borsele en Vlissingen.

 

Kabel van 2200 meter

De netaansluiting die Enduris gaat aanleggen bestaat uit een 2200 meter lange verbindingskabel met 50 kV capaciteit. De kabel zal het hoofdverdeelstation Borssele gaan koppelen met een nog te bouwen inkoopstation. Dit inkoopstation zal gaan werken als meterkast tussen het zonnepark en de afnemer van de opgewekte energie.

Om alle zonne-energie door te kunnen voeren zal Enduris ook het station gaan uitbreiden en deels vernieuwen. Als alles volgens planning verloopt dan zal het 150/50 kV station en de nieuwe netaansluiting in augustus (2018) klaar zijn.

 

IB Vogt GmbH

Het nieuw aan te leggen zonnepark is een project van het Duitse IB Vogt GmbH. Dit bedrijf heeft zich al sinds 2002 gespecialiseerd in het bouwen en exploiteren van zonne-energie centrales wereldwijd. Op dit moment heeft IB Vogt voor 840 MW aan energie centrales gebouwd of in aanbouw. Daarnaast zijn er reeds plannen voor nog eens 2.5 GW aan zonne-energie projecten. Deze projecten worden onder andere gerealiseerd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

 

Uniek zonne-project

Vanaf binnenkort zal ook de aanleg van de zonnepanelen starten. Het Zonnepark Solarpark Scaldia wordt een uniek project vanwege de enorme schaal. Wanneer gereed dan zal het zonnepark 40 hectare beslaan, dit zijn ruwweg 80 voetbalvelden. Op deze 40 hectare worden in totaal 140.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zonnepanelen zijn goed voor een totaal vermogen van 50MWp, dit staat gelijk aan het stroomverbruik van 20.000 huishoudens.

Volgens planning zal het zonnepark per september 2018 in gebruik genomen worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave