Energietarieven bijzonder laag; Nu overstappen verstandig

De tarieven voor stroom en gas blijven sinds het begin van 2020 maar dalen. Hierdoor zijn de prijzen voor stroom en gas momenteel historisch laag. De doorzettende daling van de energietarieven heeft onder andere te maken met de warmte winter. Hierdoor zijn er nog flinke overschotten die de prijzen laten dalen. Daarnaast heeft ook de coronacrisis een fors effect op ons energieverbruik. Doordat economieën wereldwijd stilliggen daalt de vraag naar energie en olie. Ook dit zorgt er voor dat energie momenteel extreem goedkoop is. Door deze absurd lage prijzen is dit hét moment om over te stappen van energieleverancier.

 

Overstappen nu erg aantrekkelijk

Door de dalende tarieven kunnen energieleveranciers stroom en gas tegen zeer lage tarieven inkopen. Zo kost een kilowattuur stroom energieleverancier nu rond de 2,5 eurocent. Normaliter ligt dit bedrag rond de 5 eurocent. Daarnaast is ook gas zeer goedkoop. Hierdoor kunnen gascentrales nu heel goedkoop stroom produceren. Normaal gesproken kost stroom rond de 20 euro per megawattuur maar momenteel is dit gedaald tot ongeveer 7 euro. Zowel stroom als gas zijn momenteel dus erg goedkoop. Deze forse prijsdaling kunnen energieleverancier doorberekenen aan nieuwe klanten. Waardoor men eenvoudig honderden euro’s kan besparen.

 

Gunstige omstandigheden voor overstappers

Momenteel is er op de energiemarkt simpel weg meer aanbod dan vraag. De coronacrisis is hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Zo ligt de economie en industrie in veel landen stil. Hierdoor wordt er minder auto gereden en vliegen vliegtuigen bijna niet meer. Dit zorgt er onder andere voor dat olie en gas zeer goedkoop zijn. Daarnaast zijn Saoedi-Arabië en Rusland ook nog eens in een prijsoorlog verwikkelt geraakt. Waardoor de prijzen voor olie nog verder zijn gedaald. Dit heeft een direct effect op de prijzen die energieleveranciers voor energie betalen.

 

Tarieven vastzetten slimme keuze

Aangezien de tarieven momenteel zo laag zijn is het een slimme keuze om uw tarieven nu vast te zetten. De tarieven zullen namelijk niet voor eeuwig zo laag blijven. Hierbij is een keuze die u moet maken of u uw tarieven voor bijvoorbeeld 12 maanden of 36 maanden vastzet. Wanneer u nu uw tarieven voor bijvoorbeeld 3 jaar vastzet dan profiteert u de gehele contractperiode van de huidige lage tarieven. De kans is erg groot dat dit onder de streep een slimme keuze is. De kans is namelijk zeer aanwezig dat de tarieven weer omhoog gaan wanneer we de crisis voorbij is. Hier merkt u niks van wanneer u uw tarieven voor langer vastzet.

 

Overstap bespaart honderden euro’s

Wanneer u momenteel geen contract met vaste looptijd heeft dan is een overstap nu erg voordelig. U kunt namelijk honderden euro’s besparen door uw tarieven vast te zetten. Daarnaast ontvangt u vaak ook nog eens een forse welkomstkorting. Hierdoor kan de besparing oplopen tot boven de €400,00. In het geval dat u nog een vaste overeenkomst heeft dan moet u een afweging maken. Belangrijk is dat de opzegboete minder hoog is dan uw uiteindelijke besparing met de overstap. Met onze energievergelijker kunt u direct berekenen bij welke energieleverancier u nu het goedkoopste uit bent. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wel zo prettig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave