Belgen steken 25 miljoen in Nederlandse zonnepanelen

Het Belgische WDP, een groot vastgoedbedrijf, investeert in totaal 25 miljoen euro in zonnepanelen die in Nederland geïnstalleerd worden. Hiermee verdubbeld het hun totale investering in de Nederlandse energiemarkt. Dat blijkt uit een artikel van de Belgische krant De Tijd.

 

Voldoende voor 100.000 zonnepanelen

Het bedrag dat WDP investeert in de Nederlandse duurzame energiesector is voldoende voor de installatie van 100.000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden vooral geplaats op daken van logistieke bedrijven en zullen vanaf eind 2018 operationeel zijn en stroom gaan opwekken. In totaal zullen de zonnepanelen goed zijn voor 50 MWp, dit is voldoende duurzame zonne-energie voor ongeveer 13.000 huishoudens.

 

Rendabele investering

Het Belgische WDP investeert hiermee opnieuw in de duurzame energiesector met het oog op interessante winsten. Zo leverde zonnepanelen het fonds in 2016 alleen al 8,4 miljoen euro winst op. Naast zonnepanelen in België en Nederland heeft WDP zonnepanelen laten installeren in Roemenië. Hiermee is WDP een middelkleine speler in de Europese duurzame energiemarkt. In Nederland is WDP de 7e grootste investeerder in de solar industrie.

 

Aantrekkelijke subsidies

Volgens De Tijd investeert WDP nu vooral in Nederland met het oog op aantrekkelijke subsidies. Door gebruik te maken van deze subsidies weet WDP nog betere rendementen te behalen. Naast zonnepanelen heeft WDP ook veel geld in Nederlands vastgoed zitten. Ongeveer de helft van de investeringen van WDP heeft het in Nederland.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave