Essent start met import groen gas uit Engeland

Energieleverancier Essent is als eerste Nederlandse energieleverancier begonnen met het importeren van groen gas. Volgens de energieleverancier stijgt ook de behoefte naar gas dat wordt gewonnen door middel van onder andere tuinafval, rioolslib en mest. Hierdoor is het niet meer mogelijk om al het groene gas uit eigen land te halen.

 

Import uit Engeland

Het groene gas en de certificaten importeert Essent momenteel uit Engeland. Essent heeft binnen Engeland afspraken gemaakt met diverse biomassacentrales. Enkele tijd terug is de import getest en sinds afgelopen week is de levering definitief van start gegaan. Dat meldt een woordvoerder van de energieleverancier.
“Simpel gezegd zijn er straks te weinig grondstoffen in Nederland beschikbaar om voldoende groen gas van te maken. Het aantal productielocaties van groen gas zal naar verwachting niet in de pas lopen met de toekomstige vraag”, stelt Tim Wijnen van Essent in een persverklaring.

 

Ruim 20 miljoen kuub

Vanaf dit jaar zal Essent ongeveer 20 miljoen kuub groen gas per jaar gaan importeren vanuit Engeland. In heel Nederland wordt er momenteel ongeveer 80 miljoen kuub groen gas per jaar geproduceerd. Hiervan wordt ongeveer 25% al door Essent geproduceerd. Hieruit blijkt dat de Nederlandse consument jaarlijks ruwweg 100 miljoen kuub groen gas verbruikt.

Volgens Wijnen is “groen gas importeren uit betrouwbare landen om ons heen” de manier om in de toekomst voldoende groen gas aan Nederlanders te kunnen blijven leveren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave