Waarom een energiebesparende douchekop?

Hoe kan ik het beste energie besparen? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Helemaal tegenwoordig aangezien de energierekening alsmaar duurder wordt. Bent u opzoek naar een manier om uw waterverbruik te verminderen en om zo energie te besparen? Dan is een energiebesparende douchekop waarschijnlijk iets voor u! Deze douchekoppen zijn er in verschillende soorten en maten en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. In dit artikel geven we u meer informatie over energiebesparende douchekoppen en bespreken we een aantal populaire modellen. Weet u nog niet zeker of een energiebesparende douchekop iets voor u is? Lees dan snel verder!

Wat is een energiebesparende douchekop?

Energiebesparende douchekoppen zijn douchekoppen die minder water gebruiken dan normale kranen. Dit kan erg handig zijn als u bewust bezig wilt zijn met uw waterverbruik of als u simpelweg geld wilt besparen op uw energierekening. Er zijn verschillende soorten energiebesparende douchekoppen en ze werken allemaal net even anders. Sommige koppen hebben bijvoorbeeld een ingebouwde timer, waardoor het water niet langer stroomt dan nodig is. Andere koppen hebben een aerodynamische vormgeving die ervoor zorgt dat er minder water uit de kraan komt. Welke energiebesparende douchekop het beste voor u is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en budget.

Bespaar energie met een douchekop

Door middel van een douchekop kunt u energie besparen. Als u energie wilt besparen, kunt u kiezen voor een douchekop met een lagere flow-rate. Een lagere flow-rate betekent dat er minder water door de douchekop stroomt en dus ook minder energie wordt verbruikt. Een andere manier om energie te besparen is door de temperatuur van het water te verlagen. Door de temperatuur van het water te verlagen, zal de boiler minder energie verbruiken om het water op te warmen. Dit kan ervoor zorgen dat uw maandelijkse energierekening omlaag gaat. Als u energie wilt besparen, is het dus een optie om te investeren in een energiezuinige douchekop.

 

Energiebesparende douchekop

 

Voordelen van een energiebesparende douchekop

Als u op zoek bent naar een manier om energie te besparen, is het aan te raden om een energiebesparende douchekop te overwegen. Een van de voordelen van dit soort douchekoppen is dat het water verwarmd wordt voordat het naar de kraan stroomt. Dit betekent dat u minder tijd hoeft te spenderen aan het verwarmen van het water voordat u gaat douchen, wat kan helpen bij het besparen van energie. Een ander voordeel is dat energiebesparende douchekoppen vaak zijn uitgerust met speciale functies die ervoor zorgen dat er minder water gebruikt tijdens het douchen. Als u geïnteresseerd bent in het besparen van energie, is het zeker de moeite waard om een energiebesparende douchekop in overweging te nemen.

Nadelen van een energiezuinige douchekop

Energiezuinige douchekoppen zijn niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen vinden de lage waterstralen vervelend en vinden het niet fijn om onder een douchekop met lage waterstralen te staan. Dit is echter iets waar u aan kunt wennen en als u energie wilt besparen, is het zeker de moeite waard om er een paar weken mee te douchen. Een ander nadeel van energiezuinige douchekoppen is dat ze vaak duurder zijn dan gewone kranen. Als u op zoek bent naar een goedkope manier om energie te besparen, is een energiezuinige douchekop waarschijnlijk niet de beste optie voor u.

Soorten energiebesparende douchekoppen

Er zijn verschillende soorten energiebesparende douchekoppen op de markt. Sommige zijn voorzien van speciale technologieën die ervoor zorgen dat er minder water wordt gebruikt, terwijl andere eenvoudigweg een beter design hebben dat het water beter stroomt. Zoek een energiezuinige douchekop die bij u past en u kunt veel besparen op uw jaarlijkse water- en elektriciteitsrekening. Let wel: sommige soorten energiezuinige douchekoppen hebben een hoger aansluitkost, dus u wel moet er rekening mee houden dat dit in sommige gevallen kan oplopen tot wel € 300. Een andere optie is om simpelweg te investeren in een shower timer, wat ervoor kan zorgen dat uw dagelijkse douchebeurt aanzienlijk korter wordt. Dit kan ook helpen bij het besparen van water en energie. Investeer in een energiezuinige douchekop of shower timer, en u kunt duizenden euro’s besparen op uw jaarlijkse kosten!

Welke douchekop bevelen wij u aan?

Pluvento AirDouche met Oxijet-technologie
Als u de beslissing heeft genomen om een energiebesparende douchekop aan te schaffen dan adviseren wij u de Pluvento AirDouche. Met deze douchekop bespaart u tot 50% water en energie, zonder dat u de comfort van een goede straal verliest. Uw douche is voor 15 tot 20 procent verantwoordelijk voor uw energierekening dus als u tot 50% aan water bespaard, bespaart u jaarlijks heel wat euro’s op uw energierekening.

De Pluvento AirDouche werkt op basis van de Oxijet technologie. deze tehnologie mixt warm water met lucht, waardoor de waterdruk blijft behouden en u comfortabel kunt douchen. Wij adviseren u daarom ook om een energiebesparende douchekop aan te schaffen die werkt met deze technologie. Er zijn andere waterbesparende douchekoppen maar die werken met een andere techniek, zoals bijvoorbeeld technieken waarbij het water geblokkeerd wordt. Dit zorgt er inderdaad voor dat u water bespaart maar de waterdruk neemt ook af en daardoor de douchecomfort ook. De Pluvento AirDouche heeft u al in huis voor €89,75.

 

 

Installatie van een energiebesparende douchekop

De installatie van een energiebesparende douchekop is eenvoudig en kan een significante besparing op uw energiekosten opleveren. Deze koppen zijn ontworpen om het waterverbruik te verminderen door het waterstralenpatroon te optimaliseren. In sommige gevallen kan de installatie ervan leiden tot een besparing van meer dan 50 procent op het waterverbruik. Bovendien zijn energiebesparende douchekoppen meestal ook zeer stil in gebruik, waardoor u kunt genieten van een rustige en ontspannende douche-ervaring. De installatie is meestal eenvoudig en vereist slechts enkele eenvoudige gereedschappen. Als u nog steeds twijfelt over de installatie, kunt u altijd contact opnemen met een erkende installateur voor hulp of advies.

Conclusie

Energiebesparende douchekoppen zijn een goede manier om energie te besparen en water te besparen. Er zijn verschillende soorten douchekoppen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw budget en voorkeuren. Sommige zijn voorzien van speciale technologieën die ervoor zorgen dat u minder water gebruikt, terwijl andere eenvoudigweg een beter design hebben dat het water beter stroomt. Kies de douchekop die het beste bij u past en u kunt veel geld besparen op uw jaarlijkse kosten. Als u nog steeds twijfelt, neem dan contact op met een erkende installateur voor hulp of advies. Mocht u denken, een energiebesparende douchekop is niets voor mij, dan kunt u er altijd voor kiezen om een timer te kopen en maximaal 5 minuten per douchebeurt te douchen. Op die manier kunt u ook al aardig wat energie besparen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave