Welkom Energie

Faillissement

26 oktober jongstleden heeft Welkom Energie het verzoek tot het intrekken van de vergunningen ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt. Dit betekent dat Welkom Energie vanaf 1 november geen stroom en gas meer kan leveren aan zijn klanten. Per 1 november neemt Eneco alle klanten van Welkom Energie over.

De reden dat de vergunningen zijn ingetrokken is omdat Welkom Energie niet meer kon garanderen dat zij genoeg stroom en gas hadden om te kunnen leveren aan zijn klanten in de winter. De overname van Eneco zorgt ervoor dat deze klanten zich niet druk hoeven te maken of zij wel stroom en gas geleverd krijgen want Eneco kan hierin voorzien. Op de website van Welkom Energie vindt u alle vragen en antwoorden omtrent dit onderwerp.

Op de website van Welkom Energie wordt vermeld dat zij de hoeveelheid telefoontjes niet aankunnen en dat er daarom een veelgestelde vragen (FAQ) pagina is opgezet. Hier worden de meest gevraagde vragen weergegeven met antwoorden. Voor meer informatie hierover kunt u op de website van Welkom Energie terecht.

Over

Sinds een korte periode is er weer een nieuwe energieleverancier op de Nederlandse energiemarkt beschikbaar; Welkom Energie. Het doel van Welkom Energie is om op een sociaal verantwoorde manier 100% groene energie op de markt te brengen. Daarom is de energie standaard groen, en ook het gas standaard duurzaam. Daarnaast richt Welkom Energie zich op het aangaan van sociale verbindingen door het sponsoren van projecten en activiteiten die zich hierop richten. Welkom Energie heeft sinds 12 februari 2019 een vergunning van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om stroom en gas te leveren aan kleinverbruikers. Wanneer u op dit moment overstapt naar Welkom dan kunt u profiteren van een mooie cashback.  Helaas is deze onlangs wel flink verlaagd. Deze korting was eerder nog rond de €200,00, maar nu nog maar €80,00 op basis van een eenjarige overeenkomst. Hierdoor lijkt een overstap toch wel minder aantrekkelijk, is Welkom Energie nog wel de beste optie? We lichten het hieronder toe!

Gegevens

Bedrijfsgegevens

Naam: Welkom Energie
Actief in: Nederland.
Markt: Particulier

Adres: P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.

Betaling en Termijnen

Betalingsgegevens

Automatisch incasso: Ja. (Mogelijk)
Kosten 1e herinnering: Onbekend.
Kosten 1e herinnering: Onbekend.
Kosten verhuizing: Gratis.

Voorschotsgegevens

Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Telefonisch.
Hoeveelheid: Onbekend.
Verlaging: Onbekend.
Verhoging: Onbekend.

Extra diensten

Online diensten

Nog geen online portal beschikbaar.

Overige

Overige

Duurzaamheid: 100% groene stroom en gas
Sociaal oogmerk

Downloads
Algemene voorwaarden
Actievoorwaarden

 

Welkom Energie vergelijken

Voor veel Nederlanders is prijs de belangrijkste factor wanneer ze besluiten over te stappen naar een andere energieleverancier. En begrijpelijk, energie is namelijk al duur zat. Om deze reden is elke mogelijke besparing welkom. Wanneer we kijken naar de kosten per jaar dan gebruiken wij altijd een gemiddeld energieverbruik. Hiervoor hanteren wij al jaren een verbruik van 2.910 kWh stroom en 1.410 m3 gas per jaar. Met dit verbruik betaalt u bij Welkom Energie op dit moment (peildatum 20 november 2019) €1.887,52 per jaar op basis van een eenjarige overeenkomst. Dit is exclusief een korting van €80,00 waardoor u het eerste jaar ongeveer €1.800,00 zal betalen.

Wanneer we dit aanbod van Welkom Energie vergelijken met de goedkoopste resultaten in onze energievergelijker dan blijkt dat dit aanbod niet heel voordelig is. Zo betaalt u bij Oxxio, momenteel de goedkoopste optie in onze vergelijker, het eerste jaar slechts €1654,16 na aftrek van een korting van maar liefst €280,00. Dit betekent dat u bij Oxxio dus ongeveer €150,00 goedkoper uit bent! Naast Oxxio bieden ook Energiedirect.nl, UnitedConsumers en Essent en een eenjarige overeenkomst voor minder dan €1.700,00 het eerste jaar. Hieruit blijkt dat u bij diverse energieleveranciers ook nog eens meer dan €100,00 goedkoper uit bent per jaar. Om deze reden raden wij u aan om het aanbod van Welkom Energie te vergelijken met het actuele aanbod in onze energievergelijker. Dit kunt u doen door hieronder uw verbruik en woongegevens in te voeren. Hierna ziet u direct wat u waar gaat betalen.

 

Waarom Welkom Energie?

Momenteel is er al een breed scala aan energieleveranciers binnen de markt beschikbaar. Dus waarom is men Welkom Energie gestart? De reden voor de start van deze nieuwe energieleverancier is dat men het net even anders wil aanpakken. Zo is stroom en gas altijd zo duurzaam mogelijk. Dit betekent dat u standaard 100% groene stroom ontvangt. Daarnaast ontvangen klanten ook standaard CO2-gecompenseerd aardgas. Dit is de groene variant van gas die uw uitstoot compenseert door een klein deel van de kosten te investeren in duurzame energieprojecten. Een andere leuk aspect aan Welkom Energie is dat men maatschappelijk verantwoord wil ondernemen. Dit betekent dat men ook goed kijkt wat men terug kan doen voor de samenleving. Een leuk voorbeeld hiervan behandel ik hieronder.

Voordelen

Voordelen Welkom Energie Kies voor scherpe tarieven.Voordelen Welkom Energie Kies voor een sociale energieleverancier.
Voordelen Welkom Energie Standaard 100% duurzaam.Voordelen Welkom Energie Kies voor een sociale energieleverancier.
Voordelen Welkom Energie Eenvoudig online overstappen.Voordelen Welkom Energie Altijd 14 dagen bedenktijd.
Voordelen Welkom Energie Hoge cashback beschikbaar.Voordelen Welkom Energie Vergunning van ACM.

 

Gratis energie voor 5 gezinnen

Als energieleverancier wil Welkom Energie sociaal verantwoord opereren binnen de Nederlandse energiemarkt. Dat betekent dat men niet alleen stroom en gas levert, maar ook een steentje probeert bij te dragen op andere vlakken. Een leuk initiatief dat de energieleverancier onlangs presenteerde was het aanbieden van gratis energie voor 5 gezinnen. Hierbij zoekt men naar gezinnen die de afgelopen tijd tegenslagen hebben gehad, en wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Kent u zo’n gezin? Dan kunt u deze momenteel aanmelden via de website van Welkom Energie. Wanneer uw aanmelding geselecteerd wordt zal men profiteren van gratis stroom en gas.  Wel zal men de netbeheerkosten en belastingen zelf moeten betalen. Maar dit komt neer op ongeveer 40% van de reguliere energierekening.

 

Welkom Energie helpt!

 

Profiteer ook van €270,00 korting!

Overstappers die nu kiezen voor een eenjarige overeenkomst van Welkom Energie die profiteren van een welkomstkorting van maximaal €80,00. Deze eenmalig korting wordt aan het einde van het jaar verrekend waardoor deze rekening extra laag uitvalt. Mede door deze welkomstkorting en de scherpe tarieven was Welkom Energie altijd een van de voordeligste energie aanbiedingen in onze energievergelijker. Helaas zijn de eenmalige kortingen flink verlaagd. Hierdoor komen andere energieleverancier nu beter uit de vergelijking. Om deze reden raden wij aan te kijken hoe groot het verschil qua prijs is tussen deze opties en Welkom Energie.

Liever langere tijd geen omkijken naar uw energiezaken? Dan kunt u ook kiezen voor een driejarige overeenkomst. Met deze overeenkomst profiteert u drie jaar lang van dezelfde lage tarieven voor stroom en gas. Daarnaast ontvangt u een korting van maar liefst €270,00. Nadeel van deze overeenkomst is dat uw tarieven voor langere tijd vast staan. Hierdoor kunt u niet overstappen, en profiteert u niet van mogelijke prijsdalingen.

 

Eerlijke korting bij Welkom Energie

Alle Nederlanders houden van korting. Dat is algemeen bekent. Om hier op in te spelen biedt ook Welkom Energie altijd een flinke korting. Hierdoor bent u het eerste jaar lekker voordelig uit. Om kortingen zo eerlijk mogelijk te houden past Welkom Energie deze aan op basis van uw energieverbruik. Zo ontvangt u bij een gemiddeld energieverbruik nu €80,00 korting bij 1 Jaar Vast. Verbruikt u maar relatief weinig stroom en gas? Dan kan deze korting lager uitvallen. Verbruikt u juist veel energie? Dan kan deze korting oplopen tot maar liefst €270,00 bij drie jaar vast. Hierdoor profiteert u bij Welkom Energie altijd van een korting die in verhouding staat met uw jaarlijkse energiekosten. Benieuwd hoeveel korting u momenteel kunt ontvangen? Bereken het zelf met onze energievergelijker!

 

Welkom Energie in het kort

In onderstaande tabel kunt u de belangrijkste gegevens over deze energieleverancier terugvinden.

NaamWelkom Energie
AdresPJ Oudweg 4
1314 CH Almere
Telefoon088 888 0400
Websitehttps://welkom-energie.nl
Bereikbaarheid doordeweeks09:00–17:00
Bereikbaarheid weekend-
Emailwelkom@welkom-energie.nl
Kvk73147818
BTW-nummerNL859373988B01
VergunningStroom & gas
Deelname geschillencomissie?Ja
GedragscodeJa
Tijdigheid rekeningen99,2%
Gemiddelde beoordelingHoog (4,5 uit 5)
BetalingAutomatisch incasso

 

Overstappen naar Welkom Energie

Wilt u ook graag kiezen voor een sociale en duurzame energieleverancier? Maak dan vandaag nog de overstap naar Welkom Energie. Dit is heel eenvoudig, en kost u slecht enkele minuten van uw tijd. Klik om te beginnen op deze link om onze energievergelijker te raadplegen. Voer hier uw woon- en verbruiksgegevens in. Kies vervolgens voor ‘’Energievergelijking personaliseren’’. Wanneer u wilt kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld contractduur en duurzaamheid. Ook kunt u aangeven welke energieleveranciers vergeleken moeten worden. Bijvoorbeeld Welkom Energie tegenover Nuon.

Nadat u alles aangeven heeft ziet u vanzelf welke energieleverancier het goedkoopste is. Momenteel biedt Welkom Energie een flinke korting en daarom zal deze vaak in de top 3 belanden. Wanneer u voor dit aanbod wil kiezen dan kunt u klikken op ‘’Aanvragen’’.

Als laatst hoeft u enkel nog wat persoonlijke gegevens in te voeren om uw aanvraag af te ronden. Hierbij raden wij u aan om nogmaals het aanbod te controleren, en te zorgen dat al uw gegevens kloppen. Wanneer alles in orde is kunt u klikken op ‘’Aanvraag afronden’’ om uw aanmelding in te sturen. Hierna ontvangt u automatisch een bevestiging per email. Wanneer u deze hebt ontvangen gaan uw 14 dagen bedenktijd in. Tijdens uw bedenktijd kunt u altijd nog kosteloos annuleren.

 

Energiepakketten Welkom Energie

Bij Welkom Energie heeft u momenteel de keuze uit drie verschillende energiepakketten. Wanneer u energie wil afnemen tegen een vaste prijs dan kunt u kiezen voor een overeenkomst met een looptijd van 1 of 3 jaar. Als u voor de looptijd van 1 jaar kiest dan ontvangt u standaard groene energie en €80,00 korting. En wanneer u voor 3 jaar kiest dan ontvangt u 100% duurzame energie en tot zelfs €270,00 korting. Hebt u liever alle vrijheid? Kies dan voor de flexibele overeenkomst. Deze overeenkomst biedt geen korting, maar is wel maandelijks opzegbaar. Hierdoor hebt u de vrijheid om te gaan wanneer u dat wil!

1 Jaar Welkom

3 Jaar Welkom

Flexibel

Vaste prijs voor 1 jaar!Vaste prijs voor 3 jaar!Actuele prijs voor energie!
Ontvang €80,00 korting.Ontvang €270,00 korting.Altijd opzegbaar.
Altijd 100% groene energie.Altijd 100% groene energie.Altijd 100% groene energie.

 

Speciale aanbieding voor NAC fans

Fans van voetbalvereniging NAC kunnen momenteel profiteren van een toffe aanbieding via Welkom Energie. Aangezien Welkom Energie een trotste sponsor is van de club kunnen ze een speciaal pakket aanbieden. Dit pakket ter waarde van €219,00 krijgt u gratis bij uw energiecontract. In het pakket vindt u;

 • Een retro NAC shirt ter waarde van €60,00;
 • Een tegoedbon ter waarde van €50,00 die u kunt uitgeven in de fan-shop;
 • Het Welkom Energie verwarmde kussen ter waarde van €109,00;

Dit gehele pakket met goodies ontvangt u bij het afsluiten van een kortlopend eenjarige energiecontract. Hiernaast profiteert u van vaste lage tarieven en de gratis overstapservice. Hierdoor is deze aanbieding momenteel wel erg aantrekkelijk. De tarieven staan namelijk erg laag op dit moment.

 

Achtergrond

Welkom EnergieWelkom Energie is een nieuwe energieleverancier die is gelanceerd door ondernemer Jaap Bakker. Deze ondernemer heeft een lange geschiedenis binnen de energiebranche bij onder andere Energieflex, Zonland en Brancheorganisatie VOEG (VrijhandelsOrganisatie voor Elektriciteit en Gas). Samen met diverse investeerders heeft Bakker voldoende middelen verzamelt om deze nieuwe energieleverancier te starten. Aangezien de hoogte qua regelgeving zeer veeleisend is zal de operatie van Welkom Energie uitbesteed worden aan ServiceHouse B.V. (een participatie van de PON-groep). Bakker wil Welkom Energie laten uitgroeien tot een succes door het focussen op de volgende factoren;

 • Excellente operationele performance; Hoge klanttevredenheid en servicegraad;
 • Sociaal aspect, iedereen is welkom!
 • Duurzaamheid; Altijd groene energie.
 • Samenwerkingen met andere partijen waaronder Senicom.

 

Hoe duurzaam is Welkom Energie?

Steeds meer mensen kiezen best voor een duurzame energieleverancier, en daarom is het belangrijk om uit te zoeken hoe groen Welkom Energie nou precies is. Wanneer we kijken naar het stroom aanbod dan is dit altijd 100% groen. Het grootste deel van deze energie is opgewekt door middel van windmolens. Hierbij staat niet dat het in Nederland is opgewekt, dus hierbij kunnen we er van uit gaan dat het om groene stroom uit Europa gaat. Op deze website van Welkom Energie is ook te lezen dat stroom verduurzaamt wordt door het inkopen van GvO’s Europese Wind. Hiermee draagt uw stroomverbruik niet bij aan de energietransitie in Nederland.

Wanneer u ook gas afneemt bij Welkom Energie dan ontvangt u CO2-gecompenseerd aardgas. Dit betekent dat de uitstoot die uw gasverbruik oplevert gecompenseerd wordt door een kleine bijdrage aan duurzame energieprojecten. Hierdoor is uw gasverbruik onder de streep CO2-neutraal.

 

”Bij Welkom Energie geloven we in de simpele beloftes aan onze klanten. Wij zorgen voor een zorgeloos energiecontract tegen een scherpe prijs en leveren groene stroom en groen gas zodat jij milieubewust kiest. Met onze sociale projecten leveren we een bijdrage aan een leefbare maatschappij.”

 

Nieuw: Upgrade naar zonne-energie uit Nederland

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen komt de standaard groene energie van Welkom Energie uit andere landen in Europa. Hier is op zich niets mis mee, maar het heeft geen effect op de lokale energietransitie in Nederland. Wanneer u graag echt een verschil wilt maken dan kunt u nu uw energiecontract upgraden. Met de aanschaf van één certificaat ter waarde van €8,95 kunt u 1.000 kWh duurzame stroom uit Nederland i.p.v. Europa afnemen. Verbruikt u jaarlijks bijvoorbeeld iets minder dan 3.000 kWh? Schaf dan drie certificaten aan om uw stroomverbruik nog verder te verduurzamen. Benieuwd hoe het werkt? Wij leggen het hieronder uit in enkele stappen.

 1. Bereken uw maandbedrag en wordt klant bij Welkom Energie.
 2. Geeft aan dat u certificaten wilt kopen om uw stroomverbruik nog verder te verduurzamen.
 3. Welkom Energie koopt certificaten aan bij Certiq. Dit is een organisatie die alle certificaten in Nederland bijhoudt.
 4. Vanaf nu verbruikt u stroom opgewekt in zonneparken in Nederland in plaats van ergens anders in Europa.

Het is overigens zelfs zo dat ook klanten van andere energieleveranciers gebruik kunnen maken van dit aanbod. Maar met de forse kortingen die Welkom Energie momenteel biedt is de keuze om over te stappen naar Welkom Energie ook zeker niet gek.

 

Tarieven Welkom Energie

Wanneer u een overstap maakt dan is het altijd goed om eerst de tarieven door te nemen. Zo weet u waar u aan toe bent, en wat u gaat betalen. Die actuele tarieven van Welkom Energie kunt u altijd in onze energievergelijker vinden. Daarnaast kunt u ook altijd zien wat u aan transportkosten, netbeheerkosten en vaste leveringskosten betaalt. Door het invoeren van uw energieverbruik kunt u zelf zien wat u met elk energiecontract gaat betalen. Hierdoor kunt u eenvoudig berekenen waar u momenteel het voordeligste uit bent. Op de website van Welkom Energie kunt u eventueel ook zien welke tarieven de energieleverancier momenteel hanteert.

 

Betaling

Bij Welkom Energie betaalt u door middel van een automatisch incasso. Betaling gebeurd maandelijks voor de maand van levering. Een jaarafrekening ontvangt u eens per jaar. Hierop ziet u of u geld terug krijgt, of geld bij moet betalen. Wanneer u uw termijnbedrag wilt wijzigen dan kunt u dit online doen of via de klantenservice. Wijzigen kan zo vaak u wilt met maximaal 10% per keer.

Tijdens uw aanmelding kan er een kredietwaardigheidsonderzoek gedaan worden. Op basis hiervan is het mogelijk dat Welkom Energie een waarborgsom vraagt. Wanneer u betalingen meerdere keren niet voldoet kan Welkom Energie extra kosten in rekening brengen.

 

Biedt Welkom Energie ook een app?

Nee, maar dit is ook helemaal niet nodig! U kunt namelijk ook op andere methodes inzicht krijgen in uw energieverbruik. Zo kunt u zich aanmelden via slimmemeterportal.nl. Door dit te doen kunt u het verbruik via uw slimme meter uitlezen. Hierdoor worden besparingsmogelijkheden duidelijker waardoor u duurzamer kunt leven en wonen. Benieuwd welke data u allemaal in kunt zien? Log dan eens in via de demo-omgeving voor dat u al uw gegevens in moet vullen. Dit kan door gebruik te maken van het e-mailadres demo@slimmemeterportal.nl en het wachtwoord ‘’demo123’’. Staat het platform u aan? Dan kunt u hier kosteloos gebruik van maken!

Ondanks dat Welkom Energie niet een hoop geld uitgeeft aan een app kunt u online wel inloggen op een persoonlijke account. Aan de hand van uw klantnummer en een zelfgekozen wachtwoord kunt u via de website inloggen. Hierdoor krijgt u zicht in uw verbruik en de maandelijkse kosten. Daarnaast kunt u eenvoudig persoonlijke informatie wijzigen. Inloggen en aanmelden kan via .

 

Storingen

Heeft u last van een storing? Maak hier dan melding van! Hebt u geen stroom thuis? Of wordt uw water niet warm omdat u geen gas heeft? Meldt dan uw storing op het gratis telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw stortingen op het gebied van stroom en gas.

 

Annuleren

U kunt Welkom Energie nog annuleren binnen de 14 dagen bedenktijd die u krijgt na uw aanmelding. Dit kan gratis, en zonder opgaaf van reden. Wanneer u uw aanmelding wilt annuleren dan raden wij u aan te bellen met de klantenservice. Zo weet u zeker dat uw annulering goed is doorgekomen. Daarnaast kunt u de aanmelding ook nog per mail bevestigen. Zo heeft u het tevens zwart of wit!

 

Klantenservice

Wanneer u een vraag of probleem hebt dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Welkom Energie. Dit kunt u onder andere doen door een bericht via de website van Welkom Energie te versturen. In dit geval zal u binnen 3 werkdagen een reactie ontvangen. U kunt ook direct uw bericht versturen naar welkom@welkom-energie.nl.

U kunt er ook voor kiezen om direct contact op te nemen door te bellen. U kunt de klantenservice bereiken door te bellen met 088 888 0400 (gebruikelijke belkosten). De klantenservice van Welkom Energie is beschikbaar tussen 09:00 en 17:00 op werkdagen. In het weekend bellen is momenteel niet mogelijk.

Overigens gegevens

Welkom Energie BV
PJ Oudweg 4
1314 CH Almere

Kvk 73147818
BTW NL859373988B01

 

Verhuizen

Een verhuizing is een spannende periode, en daarom wil u geen onverwachte verrassingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u uw verhuizing tijdig doorgeeft bij Welkom Energie. In dit geval kan uw energiecontract namelijk gewoon meeverhuizen naar uw nieuwe adres. In de meeste gevallen is het zeker aan te raden uw verhuizing minimaal 2 weken van de voren door te geven.

In het geval van een verhuizing is de kans overigens groot dat uw energieverbruik veranderd. En dit kan een flink effect hebben op uw energierekening. Om deze reden is het wellicht verstandiger om uw voorschot te verhogen. Zo voorkomt u dat u aan het einde van het jaar flink bij moet betalen.

Daarnaast is een verhuizing overigens ook een mooi moment om de markt opnieuw te vergelijken. Aangezien uw energieverbruik zal veranderen is de kans namelijk groot dat u ergens anders voordeliger uit bent!

 

Welkom Energie opzeggen

Bent u klant bij Welkom Energie en wilt u uw overeenkomst opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Hiervoor kunt u bellen naar 088 888 0400. U kunt uw opzegging ook per mail versturen naar welkom@welkom-enegie.nl. Wanneer de looptijd van uw contract nog niet is verstreken dan rekent Welkom Energie mogelijk een opzegvergoeding.

Wilt u energie afnemen bij een andere energieleverancier? Dan hoeft u in principe uw eigen overeenkomst niet op te zeggen. Wanneer u zich aanmeld bij een andere energieleverancier dan zal deze zorgen dat uw overeenkomst wordt opgezegd. Wel zo eenvoudig!

 

Beoordeling Welkom Energie

Aangezien Welkom Energie nog relatief nieuw heeft het bedrijf nog niet meegedaan aan onderzoeken op het gebied van bijvoorbeeld klantvriendelijkheid. Ondanks dit is er al behoorlijk wat af te lezen aan de eerste klantbeoordelingen die online verschijnen. Zo zijn er over Welkom Energie al drie zeer positieve beoordelingen achterlaten op deze pagina. Hierbij heeft men het vooral over een snelle overstap met een duidelijke afhandeling. Daarnaast is men ook positief over de prijzen en welkomstkorting. Naast de reviews op onze website zijn ook in Google diverse goede reviews te vinden. Op basis van 16 reviews ontvangt Welkom Energie een 4,8 uit 5. Als laatst is de energieleverancier ook nog te vinden op Klantenvertellen. Op dit beoordelingsplatform ontvangt de energieleverancier een 8 uit 10 op basis van 110 beoordelingen. Van alle overstappers zou 89% Welkom Energie aanbevelen. Hieruit blijkt dat kiezen voor Welkom Energie een zeer veilige keuze is.

 

Welkom Energie beoordelingen

2,8
2,8 van 5 sterren (op basis van 13 reviews)
Uitstekend23%
Heel goed31%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk46%

Laatste beoordelingen

Technische problemen

februari 6, 2023

Nu Welkom Energie de eindafrekening moet betalen heeft men “Een technisch probleem” op de debiteuren afdeling. (Waarschijnlijk hebben ze dat probleem niet op de crediteuren afdeling) Men betaald niet uit op de afgesproken datum, en men heeft ook op de dagtekening nog steeds geen zicht op wanneer dit dan wel gaat gebeuren!

Let wel : Deze reden wordt vaak gebruikt door bedrijven met betalingsproblemen.

Als klanten zelf te laat betalen, worden er direct sommerende brieven gestuurd door Welkom Energie..

Dit in acht genomen speelt er nog iets wat dit slechte betaalgedrag van Welkom Energie kan (ik zeg kan) verklaren : Men wacht op goedkeuring van overname door Energiereus ENECO met de Eneco geldwagen in hun kielzog.

Ik had mijn vorige recensie ingetrokken omdat het er op leek dat Dhr Jaap (red. eigenaar Welkom Energie) toch de intentie had, de reden tot het schrijven van mijn recensie op te lossen maar nu gaat hij ver over de grens door gedupeerde “Super asociaal”te noemen.

Dus ik wil medegedupeerde en potentiële nieuwe klanten mijn welgemeende adviezen geven :

Advies 1 : Als u geld tegoed heeft van Welkom Energie, wacht dan geen dag met het sturen van een aanmaning of ingebrekestelling want anders bent u straks te laat. Zij doen dit zelf immers ook. Het is tenslotte uw eigen geld dat u in goed vertrouwen als voorschot teveel heeft betaald.

Advies 2 (voor klanten die nog vast zitten bij Welkom Energie) stel uw maandtermijn zo laag mogelijk in, en betaal dan bij met de jaar of eindafrekening. Dat is beter dan wachten op een teruggave van een bedrijf dat mogelijk in zwaar weer verkeerd.

Mijnheer Jaap trek het boetekleed aan en scheld geen mensen uit die gewoon gelijk hebben. En betaal mensen hun geld terug (waaronder ook veel minima) die ze op goed vertrouwen teveel hebben betaald aan uw bedrijf.

Peter

Administratieve puinhoop

april 14, 2022

Welkom Energie is een administratieve puinhoop. Kies iets anders. Je krijgt spijt. Alle regeltjes zijn dichtgetimmerd zodat jij altijd fout bent. Overstappen werkt niet en het Incasso bureau (hendriks) dat zij gebruiken maakt filmpjes van wanbetalers. De welkoms bonus wordt niet betaald en vertrekken kost veel geld. Ga naar een normale energie leverancier die betrouwbaar is.

Bas

Stugge firma

januari 19, 2021

Ik wilde de (contract) naam wijzigen van mijn vrouw naar mij.De enige wijze dat dit kan is om een nieuw contract aan te vragen. Wat blijkt. de welkoms bonus is een stuk lager! (niet eerlijke kosten worden doorberekend) Na de vraag waarom blijken ze ook scheidings kosten in rekening te brengen wegens contract breuk (nog eens extra kosten)!

Stugge firma!!

Berno

Strafwaardig

december 27, 2020

onterechte incasso van maar liefst 318 euro in oktober en nu weer 290 in december. Ik heb een verbuik van 875 m3 gas in het hele jaar en ca 1300 elektra, dat is omgerekend ca 70 euro per maand aan voorschotten, waarvan de eerste maanden 85 euro is betaaald. Dus hoe ze aan die waanzin komen om zomaar zonder enige indicatie en communicatie mijn rekening te plukken is een raadsel.

Vervolgens niet afrekenen terwijl mijn (jaar)contract beeindigd is. 12 maanden ben ik klant geweest en dus nooit meer

Zgn hebben ze de meterstanden niet: die hebben ze wel, zowel van mij als mijn nwe leverancier. Zo zout heb ik het nooit meer gemaakt dat lukraak bedragen worden afgeschreven. De incassant is nu geblokkeerd bij de bank alsmede stornering van laatste bedrag totdat ze fatsoenlijk het contract afwikkelen. Dits is zelfs strafwaardig wat ze doen. Een beginnend bedrijf dat zo over de schreef gaat? wil best helpen aan voortijdig einde van hun commercieel bestaan als energieleverancier!

TH Boross

Conform afspraak

juni 9, 2020

Geen problemen hier. Alles conform afspraak.

Bertram

 

Ervaring met Welkom Energie toevoegen

Hebt u ervaring met energieleverancier Welkom Energie? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten met het vinden van een nieuwe energieleverancier. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

 

Veelgestelde vragen

De korting die u bij uw aanmelding ontvangt wordt verrekend op uw jaarafrekening. Dit betekent dat uw korting van het jaarbedrag af wordt gehaald waardoor u extra voordelig uit bent. Aangezien u deze korting gegarandeerd krijgt wordt deze ook al in uw maandelijks bedrag meegenomen. Hierdoor betaalt u maandelijks niet onnodig veel.

Wanneer u aanspraak wilt maken op uw korting dan zult u de volledige contractperiode uit moeten zitten. Dit betekent dat u 12 maanden klant bij Welkom Energie moet blijven. Hierna kunt u aanspraak maken op uw korting, en weer overstappen. Na één jaar kunt u dus weer profiteren van een voordelige aanbieding van een andere energieleverancier.

Alleen nieuwe klanten kunnen gebruik maken van deze aanbieding. Ook moet men kiezen voor een contract met een looptijd van 1 jaar op basis van vaste tarieven. Daarnaast moet men zowel stroom als gas afnemen en betalen door middel van een automatisch incasso. Bekijk de actievoorwaarden voor alle spelregels van deze aanbieding.

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave