Welkom Energie


Sinds een korte periode is er weer een nieuw merk op de Nederlandse energiemarkt beschikbaar; Welkom Energie. Het doel van Welkom Energie is om op een sociaal verantwoorde manier 100% groene energie op de markt te brengen. Daarom is de energie standaard groen, en ook het gas standaard duurzaam. Daarnaast richt Welkom Energie zich op het aangaan van sociale verbindingen door het sponsoren van projecten en activiteiten die zich hierop richten. Welkom Energie heeft sinds 12 februari 2019 een vergunning van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om stroom en gas te leveren aan kleinverbruikers. Wanneer u op dit moment overstapt naar Welkom dan kunt u profiteren van zeer scherpe tarieven, en een flinke cashback. Benieuwd wat u gaat betalen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker! Benieuwd naar Welkom Energie reviews? Klik dan hier en lees recente beoordelingen van Welkom Energie klanten!

Tip: Stap nu over en profiteer van een cashback die oploopt tot maar liefst €260,00! Klik hier om direct uw voorschot te berekenen!

Bedrijfsgegevens

Naam: Welkom Energie
Actief in: Nederland.
Markt: Particulier

Adres: P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Vergunninghouder Elektriciteit: Ja.
Vergunninghouder Gas: Ja.

Betalingsgegevens

Automatisch incasso: Ja. (Mogelijk)
Kosten 1e herinnering: Onbekend.
Kosten 1e herinnering: Onbekend.
Kosten verhuizing: Gratis.

Voorschotsgegevens

Wijziging mogelijk: Ja.
Methode: Telefonisch.
Hoeveelheid: Onbekend.
Verlaging: Onbekend.
Verhoging: Onbekend.

Online diensten

Nog geen online portal beschikbaar.

Overige

Duurzaamheid: 100% groene stroom en gas
Sociaal oogmerk

Downloads
Algemene voorwaarden
Actievoorwaarden

Direct naar;

 

Welkom Energie vergelijken

Ook profiteren van scherpe tarieven voor 100% duurzame stroom en gas? Kies dan voor Welkom Energie! Door middel van onze vergelijker kunt u eenvoudig Welkom Energie vergelijken met het overige aanbod in de markt. Zo ziet u direct of u voordelig uit bent, of beter voor een andere deal kunt kiezen.

 

Waarom Welkom Energie?

Momenteel is er al een breed scala aan energieleveranciers binnen de markt beschikbaar. Dus waarom is men Welkom Energie gestart? De reden voor de start van deze nieuwe energieleverancier is dat men het net even anders wil aanpakken. Zo is stroom en gas altijd zo duurzaam mogelijk. Dit betekent dat u standaard 100% groene stroom ontvangt. Daarnaast ontvangen klanten ook standaard CO2-gecompenseerd aardgas. Dit is de groene variant van gas die uw uitstoot compenseert door een klein deel van de kosten te investeren in duurzame energieprojecten. Een andere leuk aspect aan Welkom Energie is dat men maatschappelijk verantwoord wil ondernemen. Dit betekent dat men ook goed kijkt wat men terug kan doen voor de samenleving. Een leuk voorbeeld hiervan behandel ik hieronder.

Voordelen

 
Voordelen Welkom Energie Kies voor scherpe tarieven.Voordelen Welkom Energie Kies voor een sociale energieleverancier.
Voordelen Welkom Energie Standaard 100% duurzaam.Voordelen Welkom Energie Kies voor een sociale energieleverancier.
Voordelen Welkom Energie Eenvoudig online overstappen.Voordelen Welkom Energie Altijd 14 dagen bedenktijd.
Voordelen Welkom Energie Hoge cashback beschikbaar.Voordelen Welkom Energie Vergunning van ACM.

 

Gratis energie voor 5 gezinnen

Als energieleverancier wil Welkom Energie sociaal verantwoord opereren binnen de Nederlandse energiemarkt. Dat betekent dat men niet alleen stroom en gas levert, maar ook een steentje probeert bij te dragen op andere vlakken. Een leuk initiatief dat de energieleverancier onlangs presenteerde was het aanbieden van gratis energie voor 5 gezinnen. Hierbij zoekt men naar gezinnen die de afgelopen tijd tegenslagen hebben gehad, en wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Kent u zo’n gezin? Dan kunt u deze momenteel aanmelden via de website van Welkom Energie. Wanneer uw aanmelding geselecteerd wordt zal men profiteren van gratis stroom en gas.  Wel zal men de netbeheerkosten en belastingen zelf moeten betalen. Maar dit komt neer op ongeveer 40% van de reguliere energierekening.

 

Welkom Energie helpt!

 

Profiteer ook van €220,00 korting!

Overstappers die nu kiezen voor een eenjarige overeenkomst van Welkom Energie die profiteren van een welkomstkorting van gemiddeld €220,00. Deze eenmalig korting wordt aan het einde van het jaar verrekend waardoor deze rekening extra laag uitvalt. Mede door deze welkomstkorting en de scherpe tarieven is Welkom Energie momenteel een van de voordeligste energie aanbiedingen in onze energievergelijker. Voer nu uw energieverbruik in check direct wat u per maand gaat betalen!

Liever langere tijd geen omkijken naar uw energiezaken? Dan kunt u ook kiezen voor een driejarige overeenkomst. Met deze overeenkomst profiteert u drie jaar lang van dezelfde lage tarieven voor stroom en gas. Daarnaast ontvangt u een korting van maar liefst €360,00. Hierdoor bent u elk jaar omgerekend €120,00 goedkoper uit!

 

Eerlijke korting bij Welkom Energie

Alle Nederlanders houden van korting. Dat is algemeen bekent. Om hier op in te spelen biedt ook Welkom Energie altijd een flinke korting. Hierdoor bent u het eerste jaar lekker voordelig uit. Om kortingen zo eerlijk mogelijk te houden past Welkom Energie deze aan op basis van uw energieverbruik. Zo ontvangt u bij een gemiddeld energieverbruik nu €220,00 korting bij 1 Jaar Vast. Verbruikt u maar relatief weinig stroom en gas? Dan kan deze korting lager uitvallen. Verbruikt u juist veel energie? Dan kan deze korting oplopen tot maar liefst €260,00. Hierdoor profiteert u bij Welkom Energie altijd van een korting die in verhouding staat met uw jaarlijkse energiekosten. Benieuwd hoeveel korting u momenteel kunt ontvangen? Bereken het zelf met onze energievergelijker!

 

Overstappen naar Welkom Energie

Wilt u ook graag kiezen voor een sociale en duurzame energieleverancier? Maak dan vandaag nog de overstap naar Welkom Energie. Dit is heel eenvoudig, en kost u slecht enkele minuten van uw tijd. Klik om te beginnen op deze link om onze energievergelijker te raadplegen. Voer hier uw woon- en verbruiksgegevens in. Kies vervolgens voor ‘’Energievergelijking personaliseren’’. Wanneer u wilt kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld contractduur en duurzaamheid. Ook kunt u aangeven welke energieleveranciers vergeleken moeten worden. Bijvoorbeeld Welkom Energie tegenover Nuon.

Nadat u alles aangeven heeft ziet u vanzelf welke energieleverancier het goedkoopste is. Momenteel biedt Welkom Energie een flinke korting en daarom zal deze vaak in de top 3 belanden. Wanneer u voor dit aanbod wil kiezen dan kunt u klikken op ‘’Aanvragen’’.

Als laatst hoeft u enkel nog wat persoonlijke gegevens in te voeren om uw aanvraag af te ronden. Hierbij raden wij u aan om nogmaals het aanbod te controleren, en te zorgen dat al uw gegevens kloppen. Wanneer alles in orde is kunt u klikken op ‘’Aanvraag afronden’’ om uw aanmelding in te sturen. Hierna ontvangt u automatisch een bevestiging per email. Wanneer u deze hebt ontvangen gaan uw 14 dagen bedenktijd in. Tijdens uw bedenktijd kunt u altijd nog kosteloos annuleren.

 

Energiepakketten Welkom Energie

Bij Welkom Energie heeft u momenteel de keuze uit drie verschillende energiepakketten. Wanneer u energie wil afnemen tegen een vaste prijs dan kunt u kiezen voor een overeenkomst met een looptijd van 1 of 3 jaar. Als u voor de looptijd van 1 jaar kiest dan ontvangt u standaard groene energie en €220,00 korting. En wanneer u voor 3 jaar kiest dan ontvangt u 100% duurzame energie en tot zelfs €360,00 korting. Hebt u liever alle vrijheid? Kies dan voor de flexibele overeenkomst. Deze overeenkomst biedt geen korting, maar is wel maandelijks opzegbaar. Hierdoor hebt u de vrijheid om te gaan wanneer u dat wil!

1 Jaar Welkom

3 Jaar Welkom

Flexibel

Vaste prijs voor 1 jaar!Vaste prijs voor 3 jaar!Actuele prijs voor energie!
Ontvang €180,00 korting.Ontvang €360,00 korting.Altijd opzegbaar.
Altijd 100% groene energie.Altijd 100% groene energie.Altijd 100% groene energie.

Achtergrond

Welkom Energie is een nieuwe energieleverancier die is gelanceerd door ondernemer Jaap Bakker. Deze ondernemer heeft een lange geschiedenis binnen de energiebranche bij onder andere Energieflex, Zonland en Brancheorganisatie VOEG (VrijhandelsOrganisatie voor Elektriciteit en Gas). Samen met diverse investeerders heeft Bakker voldoende middelen verzamelt om deze nieuwe energieleverancier te starten. Aangezien de hoogte qua regelgeving zeer veeleisend is zal de operatie van Welkom Energie uitbesteed worden aan ServiceHouse B.V. (een participatie van de PON-groep). Bakker wil Welkom Energie laten uitgroeien tot een succes door het focussen op de volgende factoren;

  • Excellente operationele performance; Hoge klanttevredenheid en servicegraad;
  • Sociaal aspect, iedereen is welkom!
  • Duurzaamheid; Altijd groene energie.
  • Samenwerkingen met andere partijen waaronder Senicom.

 


Veelgestelde vragen

Overstappen van energieleverancier is niet iets wat u dagelijks doet. Om deze reden begrijpen wij het als u vragen over uw overstap naar Welkom Energie heeft. Om u op weg te helpen hebben we hieronder enkele veelgestelde vragen met de bijpassende antwoorden opgesomd. Mocht u nog meer vragen hebben, stel hem dan door contact met ons op te nemen via e-mail.

 

"Hoe lang duur het voor ik klant ben bij Welkom Energie?"

In principe kan uw overstap naar Welkom Energie snel geregeld zijn. Zo zal Welkom Energie na het verstrijken van uw bedenktijd van 14 dagen uw oude energieleverancier inlichten. Is uw contract bij deze energieleverancier reeds verstreken? Dan zal u direct overgaan na de administratieve afhandeling. Loopt uw contract bijna af? Dan wacht Welkom Energie vaak even om een opzegvergoeding te voorkomen. Wel zo prettig! Loopt u contract nog voor meer dan een paar maanden? Ook dan zegt Welkom Energie deze direct op, waardoor u mogelijk wel een opzegvergoeding moet betalen aan uw oude energieleverancier.

 

"Wanneer ontvang ik mijn korting?"

De korting die u bij uw aanmelding ontvangt wordt verrekend op uw jaarafrekening. Dit betekent dat uw korting van het jaarbedrag af wordt gehaald waardoor u extra voordelig uit bent. Aangezien u deze korting gegarandeerd krijgt wordt deze ook al in uw maandelijks bedrag meegenomen. Hierdoor betaalt u maandelijks niet onnodig veel.

 

"Wanneer kan ik opzeggen of weer overstappen?"

Wanneer u aanspraak wilt maken op uw korting dan zult u de volledige contractperiode uit moeten zitten. Dit betekent dat u 12 maanden klant bij Welkom Energie moet blijven. Hierna kunt u aanspraak maken op uw korting, en weer overstappen. Na één jaar kunt u dus weer profiteren van een voordelige aanbieding van een andere energieleverancier.

 

"Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan deze actie?"

Alleen nieuwe klanten kunnen gebruik maken van deze aanbieding. Ook moet men kiezen voor een contract met een looptijd van 1 jaar op basis van vaste tarieven. Daarnaast moet men zowel stroom als gas afnemen en betalen door middel van een automatisch incasso. Bekijk de actievoorwaarden voor alle spelregels van deze aanbieding.

 

Hoe duurzaam is Welkom Energie?

Steeds meer mensen kiezen best voor een duurzame energieleverancier, en daarom is het belangrijk om uit te zoeken hoe groen Welkom Energie nou precies is. Wanneer we kijken naar het stroom aanbod dan is dit altijd 100% groen. Het grootste deel van deze energie is opgewekt door middel van windmolens. Hierbij staat niet dat het in Nederland is opgewekt, dus hierbij kunnen we er van uit gaan dat het om groene stroom uit Europa gaat. Op deze website van Welkom Energie is ook te lezen dat stroom verduurzaamt wordt door het inkopen van GvO’s Europese Wind. Hiermee draagt uw stroomverbruik niet bij aan de energietransitie in Nederland.

Wanneer u ook gas afneemt bij Welkom Energie dan ontvangt u CO2-gecompenseerd aardgas. Dit betekent dat de uitstoot die uw gasverbruik oplevert gecompenseerd wordt door een kleine bijdrage aan duurzame energieprojecten. Hierdoor is uw gasverbruik onder de streep CO2-neutraal.

 

''Bij Welkom Energie geloven we in de simpele beloftes aan onze klanten. Wij zorgen voor een zorgeloos energiecontract tegen een scherpe prijs en leveren groene stroom en groen gas zodat jij milieubewust kiest. Met onze sociale projecten leveren we een bijdrage aan een leefbare maatschappij.''

 

Tarieven Welkom Energie

Wanneer u een overstap maakt dan is het altijd goed om eerst de tarieven door te nemen. Zo weet u waar u aan toe bent, en wat u gaat betalen. Die actuele tarieven van Welkom Energie kunt u altijd in onze energievergelijker vinden. Daarnaast kunt u ook altijd zien wat u aan transportkosten, netbeheerkosten en vaste leveringskosten betaalt. Door het invoeren van uw energieverbruik kunt u zelf zien wat u met elk energiecontract gaat betalen. Hierdoor kunt u eenvoudig berekenen waar u momenteel het voordeligste uit bent. Op de website van Welkom Energie kunt u eventueel ook zien welke tarieven de energieleverancier momenteel hanteert.

 

Biedt Welkom Energie ook een app?

Nee, maar dit is ook helemaal niet nodig! U kunt namelijk ook op andere methodes inzicht krijgen in uw energieverbruik. Zo kunt u zich aanmelden via slimmemeterportal.nl. Door dit te doen kunt u het verbruik via uw slimme meter uitlezen. Hierdoor worden besparingsmogelijkheden duidelijker waardoor u duurzamer kunt leven en wonen. Benieuwd welke data u allemaal in kunt zien? Log dan eens in via de demo-omgeving voor dat u al uw gegevens in moet vullen. Dit kan door gebruik te maken van het e-mailadres demo@slimmemeterportal.nl en het wachtwoord ‘’demo123’’. Staat het platform u aan? Dan kunt u hier kosteloos gebruik van maken!

Ondanks dat Welkom Energie niet een hoop geld uitgeeft aan een app kunt u online wel inloggen op een persoonlijke account. Aan de hand van uw klantnummer en een zelfgekozen wachtwoord kunt u via de website inloggen. Hierdoor krijgt u zicht in uw verbruik en de maandelijkse kosten. Daarnaast kunt u eenvoudig persoonlijke informatie wijzigen. Inloggen en aanmelden kan via https://wij.welkom-energie.nl.

 

Storingen

Heeft u last van een storing? Maak hier dan melding van! Hebt u geen stroom thuis? Of wordt uw water niet warm omdat u geen gas heeft? Meldt dan uw storing op het gratis telefoonnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor al uw stortingen op het gebied van stroom en gas.

 

Annuleren

U kunt Welkom Energie nog annuleren binnen de 14 dagen bedenktijd die u krijgt na uw aanmelding. Dit kan gratis, en zonder opgaaf van reden. Wanneer u uw aanmelding wilt annuleren dan raden wij u aan te bellen met de klantenservice. Zo weet u zeker dat uw annulering goed is doorgekomen. Daarnaast kunt u de aanmelding ook nog per mail bevestigen. Zo heeft u het tevens zwart of wit!

 

Klantenservice

Wanneer u een vraag of probleem hebt dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Welkom Energie. Dit kunt u onder andere doen door een bericht via de website van Welkom Energie te versturen. In dit geval zal u binnen 3 werkdagen een reactie ontvangen. U kunt ook direct uw bericht versturen naar welkom@welkom-energie.nl.

U kunt er ook voor kiezen om direct contact op te nemen door te bellen. U kunt de klantenservice bereiken door te bellen met 088 888 0400 (gebruikelijke belkosten). De klantenservice van Welkom Energie is beschikbaar tussen 09:00 en 17:00 op werkdagen. In het weekend bellen is momenteel niet mogelijk.

Overigens gegevens

Welkom Energie BV
PJ Oudweg 4
1314 CH Almere

Kvk 73147818
BTW NL859373988B01

 

Verhuizen

Een verhuizing is een spannende periode, en daarom wil u geen onverwachte verrassingen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u uw verhuizing tijdig doorgeeft bij Welkom Energie. In dit geval kan uw energiecontract namelijk gewoon meeverhuizen naar uw nieuwe adres. In de meeste gevallen is het zeker aan te raden uw verhuizing minimaal 2 weken van de voren door te geven.

In het geval van een verhuizing is de kans overigens groot dat uw energieverbruik veranderd. En dit kan een flink effect hebben op uw energierekening. Om deze reden is het wellicht verstandiger om uw voorschot te verhogen. Zo voorkomt u dat u aan het einde van het jaar flink bij moet betalen.

Daarnaast is een verhuizing overigens ook een mooi moment om de markt opnieuw te vergelijken. Aangezien uw energieverbruik zal veranderen is de kans namelijk groot dat u ergens anders voordeliger uit bent!

 

Welkom Energie opzeggen

Bent u klant bij Welkom Energie en wilt u uw overeenkomst opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Hiervoor kunt u bellen naar 088 888 0400. U kunt uw opzegging ook per mail versturen naar welkom@welkom-enegie.nl. Wanneer de looptijd van uw contract nog niet is verstreken dan rekent Welkom Energie mogelijk een opzegvergoeding.

Wilt u energie afnemen bij een andere energieleverancier? Dan hoeft u in principe uw eigen overeenkomst niet op te zeggen. Wanneer u zich aanmeld bij een andere energieleverancier dan zal deze zorgen dat uw overeenkomst wordt opgezegd. Wel zo eenvoudig!

 

Beoordeling Welkom Energie

Aangezien Welkom Energie nog relatief nieuw heeft het bedrijf nog niet meegedaan aan onderzoeken op het gebied van bijvoorbeeld klantvriendelijkheid. Ondanks dit is er al behoorlijk wat af te lezen aan de eerste klantbeoordelingen die online verschijnen. Zo zijn er over Welkom Energie al drie zeer positieve beoordelingen achterlaten op deze pagina. Hierbij heeft men het vooral over een snelle overstap met een duidelijke afhandeling. Daarnaast is men ook positief over de prijzen en welkomstkorting. Naast de reviews op onze website zijn ook in Google diverse goede reviews te vinden. Op basis van 16 reviews ontvangt Welkom Energie een 4,8 uit 5. Als laatst is de energieleverancier ook nog te vinden op Klantenvertellen. Op dit beoordelingsplatform ontvangt de energieleverancier een 8 uit 10 op basis van 110 beoordelingen. Van alle overstappers zou 89% Welkom Energie aanbevelen. Hieruit blijkt dat kiezen voor Welkom Energie een zeer veilige keuze is.

 

Welkom Energie Reviews

Bent u klant bij Welkom Energie? Of klant geweest bij Welkom Energie? Laat dan ook uw ervaring achter op onze website. Hiermee helpt u andere bezoekers tijdens het vergelijken van energie aanbieders. Klik nu op onderstaande button en laat uw Welkom Energie review achter. Positief of negatief, alle reviews worden toegelaten.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Review toevoegen
1
2
3
4
5
Toevoegen
     
Annuleren

Zelf een review toevoegen.

Welkom Energie
Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
door Roelof over Welkom Energie

Lijkt goed, stap elk jaar over, daarom durf ik te switchen.

door Simone van de B. over Welkom Energie

correcte afhandeling. goeie prijs. goed verhaal en mooie missie!

door Dave over Welkom Energie

Vlotte overstap. Mooie korting. Ben dit jaar weer een stuk voordeliger uit!

Volg mij

Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.
Koen Verkerk
Volg mij