Verwerkingstijd spoedaanvraag energieleverancier

Wanneer u een spoedaanvraag indient bij een energieleverancier zult u rekening moeten houden met een bepaalde verwerkingstijd. Bij sommige energieleverancier ligt deze verwerkingstijd op meer dan 1 maand. En bij andere ligt de verwerkingstijd slechts op 1 werkdag. Om deze reden raden wij consumenten altijd aan om de verwerkingstijd van te voren te checken. Mocht u namelijk worden afgesloten van stroom en gas dan moet u wel tijdig weer een nieuw energieleverancier hebben. In onderstaande tabel kunt u zien wat de verwerkingstijd is bij de diverse energiebedrijven.

 

Verwerkingstijd spoedaanvraag

Onderstaande verwerkingstijden geven een goede indicatie van het aantal dagen dat de energieleverancier nodig heeft om uw aanvraag te verwerken. In specifieke gevallen kan dit langer of korter duren. Dit is voornamelijk afhankelijk van uw kredietscore en het overmaken van de gevraagde waarborgsom.

EnergieleverancierWaarborgVerwerkingstijd
Anode€500,001 werkdag
Budget Energie€200,00 p.p.min. 25 dagen
DELTA€300,00 p.p.< 1 werkdag
EON€400,00 p.p.< 5 werkdagen
Eneco€400,003 - 5 werkdagen
Energiedirect.nl€750,00< 3 werkdagen
Energieflex€400,00 p.p.< 1 werkdag
ENGIE€450,00 p.p.< 2 werkdagen
Essent€250,00 p.p.< 2 werkdagen
Greenchoice€200,00 p.p.< 2 werkdagen
Huismerk Energie€750,00 (max.)< 2 werkdagen
NLE1x maandbedrag> 1 maand
Nuon€575,00< 2 werkdagen
Oxxio€400,00+/- 2 weken
Pure Energie€300,00 p.p.+/- 2 weken
Qurrent€400,00 p.p.3 - 5 werkdagen
Vandebron€400,00 p.p.< 2 werkdagen
Vrijopnaam€500,00 p.p.< 2 werkdagen

 

Verschil verwerkingstijd

De verwerkingstijd verschilt flink per energieleverancier. Zo verwerken Anode, Delta en Energieflex een spoedaanvraag binnen één werkdag. Daarnaast zijn er diverse energieleverancier die niet echt aan een spoedaanvraag doen. Zo doet Budget Energie er ongeveer 5 dagen over. Oxxio en Pure Energie doen er al snel 2 weken over en de NLE heeft zelfs 1 maand nodig. Daartegenover staat dan weer wel dat de waarborgsom bij de Nederlandse Energie Maatschappij maar 1 maandbedrag bedraagt. In de meeste gevallen is het slim om goed op beide factoren te letten. Een tijd zonder stroom zitten is namelijk erg vervelend!

 

Waarborgsom en verwerkingstijd bij spoedaanvraag energieleverancier

 

Waarborgsom spoedaanvraag

Wanneer u een spoedaanvraag in gang zet zult u altijd te maken krijgen met een waarborgsom. Deze waarborg vraagt uw energieleverancier aangezien u wordt gezien als risicoklant. Dit komt omdat de meeste spoedaanvragen in gang worden gezet omdat mensen afgesloten dreigen te worden door hun huidige energieleverancier. Deze energieleverancier doet dit over het algemeen alleen bij een betalingsachterstand. Het mislopen van eventuele inkomsten kan door uw nieuwe energieleverancier voorkomen worden door het vragen van een waarborg. Een waarborgsom kan in sommige gevallen wel oplopen tot €750,00!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.