Spoedaanvraag energieleverancier

In sommige gevallen is het nodig om een spoedaanvraag bij uw nieuwe energieleverancier te doen. Dit gebeurd voornamelijk wanneer u door uw energieleverancier afgesloten dreigt te worden. De verwerkingstijd van een spoedaanvraag kan per energieleverancier flink verschillen. Zo doet de een er maar 1 werkdag over, en de ander wel tot 1 maand! Naast de verwerkingstijd moet u overigens ook rekening houden met een flinke waarborgsom. Deze kan in sommige wel oplopen tot €1000,00!

 

Waarborgsom energieleverancier tijdens spoedaanvraag
Een waarborgsom is gebruikelijk tijdens een spoedaanvraag bij een energieleverancier!

 

Wat te doen bij een spoedaanvraag?

Ondanks dat u natuurlijk graag een energieleverancier kiest die goed bij uw past raden wij wel aan om goed op de waarborg en verwerkingstijd te letten. In onderstaande tabel kunt u terugvinden hoeveel borg de diverse energieleverancier vragen.

EnergieleverancierWaarborg Verwerkingstijd
Anode€500,001 werkdag
Budget Energie€200,00 p.p.min. 25 dagen
DELTA€300,00 p.p.< 1 werkdag
EON€400,00 p.p.< 5 werkdagen
Eneco€400,003 - 5 werkdagen
Energiedirect.nl€750,00< 3 werkdagen
Energieflex€400,00 p.p.< 1 werkdag
ENGIE€450,00 p.p.< 2 werkdagen
Essent€250,00 p.p.< 2 werkdagen
Greenchoice€200,00 p.p.< 2 werkdagen
Huismerk Energie€750,00 (max.)< 2 werkdagen
NLE1x maandbedrag> 1 maand
Nuon€575,00< 2 werkdagen
Oxxio€400,00+/- 2 weken
Pure Energie€300,00 p.p.+/- 2 weken
Qurrent€400,00 p.p.3 - 5 werkdagen
Vandebron€400,00 p.p.< 2 werkdagen
Vrijopnaam€500,00 p.p.< 2 werkdagen

 

Bij de Nederlandse Energie Maatschappij betaalt u momenteel de laagste waarborgsom, slechts 1 maandbedrag. Hiertegenover staat wel een verwerkingstijd van ruim 1 maand! Bij sommige energieleveranciers loopt de waarborg op tot wel €750,00. Deze verwerken uw spoedaanvraag dan vaak wel extra snel. Zo verwerkt Huismerk Energie uw aanvraag binnen 2 werkdagen. En Energiedirect.nl verwerkt uw spoedaanvraag ook binnen 3 werkdagen. Voor meer informatie raden wij aan om telefonisch contact op te nemen met de energieleverancier waar u klant wilt worden. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

 

Waarom een waarborgsom bij een spoedaanvraag?

Mensen die een spoedaanvraag doen bij hun energieleverancier worden vaak afgesloten bij hun huidige energieleverancier. De reden dat dit gebeurd heeft vaak te maken met betalingsproblemen. Om deze reden gaat uw nieuwe energieleverancier ervan uit dat u een risicoklant bent. Een klant die misschien wel een zijn rekeningen niet kan betalen. Om deze reden vraagt de energieleverancier een waarborgsom. Zo dekt de energieleverancier zich in en weet het dat het in ieder geval betaalt krijgt voor de levering van stroom en gas.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave