Eindafrekening energieleverancier

eindafrekening-energieleverancier-overstappen

U ontvangt alleen een eindafrekening van uw energieleverancier als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. In de eindafrekening staat hoeveel stroom en gas u precies verbruikt heeft, en waar u voor betaald hebt. Op deze manier weet u of u nog geld bij moet betalen. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat u nog geld terug krijgt van uw energieleverancier. Alle kosten en betalingen zullen worden vergeleken, zodat u nooit teveel betaald!

Wanneer u verhuist naar een nieuwe woning dan zal uw huidige energieleverancier u een eindafrekening versturen over uw energieverbruik op uw oude woonadres. Voor uw nieuwe woonadres zal u opnieuw een voorschotrekening krijgen. Het voorschotbedrag zal aangepast worden op basis van de historische en technische gegevens van uw nieuwe woning. Hierdoor voorkomt men nare verrassingen achteraf (bijvoorbeeld veel bijbetalen na een jaar levering).

 

Eindafrekening bij overstappen energieleverancier

Wanneer u overstapt van energieleverancier dan zult u uw meterstanden door moeten geven, vaak binnen 15 werkdagen. Uw nieuwe energieleverancier zal deze meterstanden doorgeven aan uw netbeheerder. Deze meterstanden zullen door uw oude en nieuwe energieleverancier gebruikt worden voor de eindafrekening en de voorschotnota.

 

Uw meterstanden worden geschat?

Wanneer u uw meterstanden niet op tijd doorgeeft zullen deze worden geschat, en dat is vervelend. U zult geen precieze eindafrekening ontvangen. Hebt u uw meterstanden toch op tijd doorgegeven dan kunt u altijd een klacht indienen. U kunt dan aan uw ouwe energieleverancier laten weten dat u het oneens bent met de schatting en dat u niet bereid bent teveel te betalen. Het is tevens verstandig om uw nieuwe energieleverancier te laten weten dat u het niet eens bent met de meterstanden.

 

Hoelang duurt het versturen van de eindafrekening?

De Autoriteit Consument en Markt verplicht energieleveranciers dat zij binnen 2 maanden een eindafrekening versturen. Doet uw energieleverancier er langer over dan deze 2 maanden? Neem dan contact met hun op. Duur het nog langer? Dan kunt u altijd nog een klacht insturen.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.