Gas flink duurder dit jaar


Gas flink duurder dit jaar

Het huis verwarmen of lekker warm douche zal dit jaar flink duurder uitvallen. De belasting op aardgas is namelijk 32% hoger dan vorig jaar. Consumenten betalen nu 30,5 cent belasting per kubieke meter aardgas.

Energierekening stijgt opnieuw

Voor een gemiddeld huishouden valt de jaarlijkse energierekening hierdoor al snel €130,00 hoger uit. Alleen maar slecht nieuws? Nee. De belasting op stroom daalt namelijk met 16 procent. Over het algemeen zullen huishoudens volgend jaar ongeveer €50,00 duurder uit zijn.

Flinke tegenvaller

Voor veel consumenten is dit een flinke tegenvaller, er werd namelijk verwacht dat de energierekening met een paar tientjes zou dalen in verband met lage marktprijzen. Door de hogere belasting op gas zal dit voordeel volledig wegvallen.

Wilt u volgend jaar toch minder kwijt zijn aan energie en gas? Dan is overstappen het beste advies. Huishoudens kunnen gemiddeld enkele honderden euro’s besparen door over te stappen! Hebt u zelf nog goede tips om de energierekening te verlagen? Laat hem dan achter in een reactie!

Reageer op dit artikel

9 Reacties op "Gas flink duurder dit jaar"

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op

En waarom wordt de 25% inkoopprijs daling van gas niet doorberekend aan de klant??
Of is de olieprijs nu niet meer gekoppeld aan de gasprijs?

Wie het snapt mag het zeggen.
We hebben 28-12-2015 een contract gekregen met als prijs voor gas van 0,5369 ct per m3 voor levering in 2016
Nu per 12 -01 2016 is dat ineens verhoogd naar 0,6149
Wat is dit voor boevenbende gedoe?

Hallo,

De prijzen die in de overzichten worden genoemd, zijn die inclusief btw?

Kan iedereen het zich nog herinneren dat decennia geleden door den Haag de gasprijs aan de olieprijs gekoppeld moest worden omdat dit goed voor de economie dus de overheid was , die meer accijns binnen kreeg op die manier en de burger in de kou liet staan door een stijgende gasprijs aan de meter in de kast ? En nu maken we dus mee dat door een scherp gedaalde olieprijs de overheid ineens miljarden misloopt en dit gekoppeld aan een teruglopende gaswinningsomzet omdat er minder omhoog gepompt mag worden van de rechter door een verzakkend Groningen , diezelfde overheid nu… Lees verder »

Het is toch niet normaal meer. Gas blijft goedkoper worden maar wij BURGERS blijven maar meer betalen. De overheid moet is stoppen met deze onzin, het leven is al duur genoeg!

Wij overwegen de aanschaf van een warmtepomp. Op dit moment wordt er relatief meer belasting geheven over stroom dan gas. Dit jaar zien wij dat er belasting wordt overgeheld van stroom naar gas.
Vraag is of deze trend in 2017 en daarna gaat worden doorgezet. Ik had zoiets gelezen in een rapport uit Delft.
Zou toch handig zijn dat daar meer duidelijkheid over komt gezien de enorme investering in een warmtepomp, milieu overwegingen daargelaten.

Bezuinigen op de energienota? Hoe dan, als ze de BELASTING steeds verhogen?
Maar wel de dividendbelasting afschaffen voor de grote man. Het zal ergens vandaan moeten komen…