Essent verlengen of overstappen?

Wanneer uw energiecontract bij Essent bijna afloopt dan kunt u de keuze maken om te verlengen of om over te stappen. Vaak ontvangt u enkele weken voor het aflopen van uw contract een nieuw aanbod van Essent waar u op in kunt gaan. Of u wil ingaan op dit aanbod hangt natuurlijk af van diverse factoren. Zo moet u tevreden zijn over de service en de tarieven moeten goed zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u goed op de hoogte wordt gehouden over de kosten voor stroom en gas. Naast deze dingen zijn er nog diverse andere aspecten waar u naar kunt kijken. Benieuwd of u het beste Essent kunt verlengen of dat u beter kunt overstappen? Check dan hieronder onze tips!

 

Bent u tevreden over de service van Essent?

Om te bepalen of u wilt verlengen moet u eerst nagaan of u tevreden bent met de service die Essent biedt. Vaak stappen consumenten over omdat ze niet tevreden zijn met de algehele service. Dit kan zijn dat rekening onduidelijk zijn, communicatie gebrekkig is of dat er oneerlijke kosten in rekening gebracht worden. Andere veelgehoorde klachten zijn;

  1. De klantenservice van de energieleverancier is slecht bereikbaar;
  2. Het is lastig of onmogelijk in te loggen op een online omgeving waar onder andere het verbruik bekeken kan worden;
  3. Voorwaarden zijn oneerlijk of de energierekening klopt niet;
  4. Afspraken van medewerkers worden niet nagekomen;

Wanneer u niet tevreden bent over de service dan raden wij u zeker aan verder te kijken. Bent u wel tevreden over de service van Essent? Dan kunt u bekijken hoe voordelig het aanbod is dat Essent u gedaan heeft (zie volgende stap).

 

Hoe voordelig is het verlengaanbod?

Wanneer u tevreden bent met de service van Essent dan kunt u bekijken hoe voordelig het verlengaanbod is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door het aanbod te vergelijken met de goedkoopste energieleverancier in onze energievergelijker. Voer simpelweg uw verbruik in en kijk hoeveel u bij beide partijen gaat betalen. De kans is overigens groot dat verlengen niet de meest voordelig optie is. Wanneer u verlengt zijn de tarieven namelijk vaak hoger en de korting lager. Wanneer het aanbod scherp is of het prijsverschil klein is en u erg tevreden bent dan kunt u er voor kiezen klant te blijven. Is het aanbod flink duurder? Kies er dan voor om over te stappen!

 

Kiest u liever voor echt duurzaam?

Naast de service en de prijzen is duurzaamheid voor veel consumenten tegenwoordig ook erg belangrijk. Ondanks dat Essent redelijk duurzaam is zijn er toch veel duurzamere energieleveranciers. Denkt u om het milieu en kiest u het liefst zo duurzaam mogelijk? Dan kunt het beste kiezen om over te stappen. In onze energievergelijker kunt u aangeven hoe duurzaam uw energie moet zijn. Kies bijvoorbeeld voor ‘’alleen 100% groen uit Nederland’’ voor echt groene stroom uit onze eigen land. Dit wordt onder andere geleverd door Vandebron, Qurrent en Powerpeers. Maakt de duurzaamheid van uw energie u niet uit en bent u tevreden met het aanbod? Dan kunt u er ook voor kiezen om Essent te verlengen.

 

Essent niet verlengen?

Bent u er over uit dat u niet wilt verlengen bij Essent? Dan is het tijd om te kiezen voor een andere energieleverancier. Al enkele (1/2 maanden) weken voor het aflopen van uw energiecontract kunt u zich aanmelden bij een andere aanbieder. Deze aanbieder kunt u eenvoudig vinden door onze energievergelijker te gebruiken en te bekijken wat voor u de goedkoopste energieleverancier is. Naast deze vergelijker vindt u op onze website overigens ook diverse handige overzichten met de beste energie acties! Door gebruik te maken van deze acties profiteert u van leuke welkomstcadeaus zoals een gratis tablet of een gratis Playstation!

 

Wanneer Essent verlengen?

Wilt u Essent verlengen? Dan kunt u dit doen wanneer u een verlengaanbod hebt gehad via de post of email. Verlengen kan vaak eenvoudig en snel online via uw ‘’Mijn Essent’’ omgeving. Log simpelweg in met uw gebruikersgegevens en ga naar het kopje ‘’Verlengen’’. Hier kunt u er voor kiezen om te verlengen en voor welke periode. Heeft u nog geen account? Maak deze dan aan via de website van Essent! Meer weten of andere vragen? Dan kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van Essent!

 

Essent verlengen of overstappen, aan u de keuze!
Essent verlengen of overstappen, aan u de keuze!

 

Essent Verlengshop

Wanneer u tevreden bent over Essent dan kunt u zes maanden voor het aflopen van uw overeenkomst al verlengen via de Essent Verlengshop. In de Verlengshop vindt u diverse acties waarmee u profiteert van korting of een leuk verlengcadeau. Daarnaast zet u uw tarieven opnieuw vast waardoor u geen last hebt van eventuele prijsstijgingen. Momenteel kunt u tijdens het verlengen onder andere profiteren van een gratis Philips Hue Pakket, een Honeywell Lyric T6 thermostaat of €75,00 Korting.

 

Verlengen of overstappen altijd beter dan niets doen!

Of u Essent nou wil verlengen of overstappen, het is altijd een betere keuze dan niets doen! Waarom? Wanneer u niets doet dan gaat u over op de variabele slaperstarieven. Dit zijn tarieven waar veel ‘’slapers’’ (mensen die niet op hun energiezaken letten) op zitten die een stuk hoger liggen dan de tarieven die u krijgt wanneer u overstapt. Hierdoor gaat u veel te veel betalen en dat is zonde! Om deze reden raden wij consumenten altijd aan om op tijd in actie te komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave