Kinderen leren om energie te besparen

ijsbeer-hyko-kinderen-energ
Kinderen op een speelse manier leren om inzicht te krijgen in het energieverbruik, dat is wat het bedrijf CareToSave wil bereiken met de ijsbeer Hyko. Hyko kan worden aangesloten op het energienetwerk en laat door middel van kleur zien hoeveel energie er wordt verbruikt. Hoe meer elektriciteit er wordt verbruikt, hoe roder Hyko wordt. Via de Hyko World App voor op de Smartphone of Tablet kunnen kinderen feedback krijgen en kunnen ze beloningen verdienen.

Kinderen bewust maken

CareToSave wil met Hyko bereiken dat niet alleen volwassenen bewust zijn van het energieverbruik in een huishouden maar dat ook de kinderen hierbij worden betrokken om ook dit bewustzijn door te geven aan de kinderen. ‘Hyko richt zich op energiebesparing als een van de manieren om het klimaat te helpen en om op deze manier op kinderen te richten, bereiden we toekomstige generaties voor opdat deze het stokje overnemen om klimaatverandering tegen te gaan’ aldus de oprichter van CareToSave, Andriy Shmyhelskyy.

Internet-of-Things pakket

De ijsbeer Hyko maakt deel uit van een pakket, de ‘Internet-of-Things’ pakket. Dit pakket bevat, naast de ijsbeer Hyko, een Hyko senses energiemeter. Deze energiemeter verstuurt energiegegevens door naar de ijsbeer Hyko. Het pakket bevat tevens de Hyko Cloud voor opslag, analyse en notificaties.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Kinderen leren om energie te besparen”

Inhoudsopgave