Groene Stroom uit Nederland

Veel energieleveranciers adverteren met het feit dat ze groene stroom leveren. Maar hoe ‘’groen’’ is groene stroom daadwerkelijk? Veel energieleveranciers kopen groencertificaten in om hun energie te verduurzamen. Op deze manier wordt grijze energie (uit Nederlands) opeens duurzame groene stroom d.m.v. bijvoorbeeld waterkrachtcentrales in Noorwegen. Draagt u liever echt bij aan een duurzame wereld? Kies dan voor Groene Stroom uit Nederland. Dit is echt duurzame energie opgewekt door middel van biomassa, windmolens of zonnepanelen in ons eigen land. Benieuwd bij welke energieleveranciers dit onder andere kunt afnemen? Lees dan verder! Wij zetten alle feiten voor u op een rijtje!

 

Vergelijk Groene Stroom uit Nederland

Groene energie van duurzame energieleveraniers vergelijken doet u door middel van onze energievergelijker. Voer nu uw energieverbruik in en check direct wat u bij de duurzaamste energieleveranciers gaat betalen. U kunt de selectie eventueel nog aanpassen met diverse filters om het helemaal naar uw smaak te maken.
 

 

Tip: Hebt u ook aardgas nodig? Kies dan voor ‘’Gas CO2 gecompenseerd’’ in de filters. Hiermee maakt u namelijk een nog bewustere keuze. Waarom? Omdat de CO2 die u uitstoot met uw verbruik gecompenseerd wordt door bijdrages aan duurzame energieprojecten. Dit kunnen bijvoorbeeld wind- en zonne-energie projecten in het buitenland zijn.

 

Zet uw tarieven vast of kies voor variabel

Wanneer u kiest voor Groene Stroom uit Nederland dan kunt u uw tarieven vast zetten of kiezen voor een variabele overeenkomst. Kiest u voor vast? Dan staan uw tarieven gedurende de looptijd vast. Zo weet u precies wat u voor energie betaalt! Hebt u liever alle vrijheid? Kies dan voor variabel. Met een variabel energiepakket ontvangt u energie tegen actuele tarieven. Daarnaast kunt u uw contract maandelijks opzeggen. Hierdoor hebt u dus alle vrijheid!

 

Hoe duurzaam is Nederland?

Op dit moment kiezen nog maar weinig mensen voor Groene Stroom uit Nederland. Ondanks dat dit jammer is, is dit ook helemaal niet mogelijk. In Nederland is de vraag naar duurzame stroom namelijk een stuk groter dan het aanbod. Op dit moment kiest ongeveer 40 – 50 procent van de Nederlandse huishoudens voor groene stroom. Dit is mooi, maar in Nederland wekken we maar ongeveer 6% van de stroom duurzaam op. Dit is dan ook de reden waarom veel energieleveranciers er voor kiezen om consumenten grijze energie aan te bieden in combinatie met een Garantie van Oorsprong. Zo ontvangen consumenten toch een soort van ‘’groene energie’’ ondanks dat we dit in Nederland niet kunnen leveren. Ondanks dat deze groene stroom wel duurzaam klinkt helpt het Nederland niet met vergroenen. Om deze reden zijn veel duurzaamheidsorganisaties dan ook tegen het aanbieden van grijze energie met de Garanties van Oorsprong.

 
Aandeel Groene Stroom uit Nederland
 

Kritiek op Garantie van Oorsprong

Door middel van een GVO kunnen energieleverancier grijze energie verkopen als groene stroom. Een garantie staat in dit geval gelijk aan 1.000 kWh duurzame stroom die is opgewekt. Deze ‘’duurzame stroom’’ stroom wordt vaak ook wel ‘’sjoemelstroom’’ genoemd. Dit komt omdat de stroom eigenlijk helemaal niet duurzaam verkregen is, waardoor het alsnog slechte stoffen uitstoot. Om deze reden helpt deze stroom dan ook niet mee aan het verhelpen van milieuproblemen. Dit is een probleem wat veel milieuorganisaties hoog op de agenda hebben staan.

 

Kiest u wel voor Groene Stroom uit Nederland?

Wilt u wel echt een duurzame keuze maken? Kies dan voor Groene Stroom uit Nederland! Gebruik boven aan deze pagina onze energievergelijker en geeft aan dat u enkel 100% groene stroom uit Nederland wilt ontvangen. Wanneer u dit doet dan weet u zeker dat u echt duurzaam kiest, en niet voor sjoemelstroom uit grijze bronnen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave