Grijze energie

grijze-energie-energiecentrale

Men spreekt over grijze energie wanneer energie is opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. Fossiele brandstoffen zijn schadelijk voor het milieu en ze raken in de toekomst op. Het gebruik van grijze energie heeft daarom een negatief effect op het milieu. Qua gebruik is er totaal geen verschil tussen groene en grijze energie.

 

Hoe wordt grijze energie opgewekt?

Energie opwekken door middel van fossiele brandstoffen is het meest eenvoudig en het meest milieubelastend. Tijdens de verbranding van bijvoorbeeld gas, aardolie of kolen wordt in een energiecentrale grijze energie opgewekt. Helaas komen er tijdens dit proces ook schadelijke broeikasgassen vrij. Momenteel is het grootste gedeelte van alle energie die wordt opgewekt grijze energie. Waarschijnlijk zal dit aandeel in de toekomst wel afnemen, duurzame groene energie is namelijk met een opmars bezig.

 

Kiezen voor grijze of groene energie?

Groene energie is altijd opgewekt uit duurzame energiebronnen, dit zijn energiebronnen die niet milieubelastend zijn. Groene energie wordt in vergelijking tot gewone grijze energie niet opgewekt uit vervuilende koolcentrales maar uit schone en duurzame bronnen. Wanneer u kiest voor groene energie dan kiest u voor een schonere toekomst!

 

Heb ik grijze of groene energie?

Of u groene of grijze energie heeft kunt u altijd terugvinden in het stroometiket van uw energieleverancier. Ook kunt u vinden hoe de energie dan is opgewekt. Kijk voor meer informatie op de website van uw energieleverancier. Wilt u ook kiezen voor echt groene energie? Kijk dan eens naar het bedrijfsprofiel van onder andere Qurrent, Pure Energie of Greenchoice!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.