Oxxio verlengen of overstappen?

Wanneer u klant bij Oxxio bent, en uw energiecontract loopt bijna af, dan kunt u er voor kiezen om uw overeenkomst te verlengen. Vaak ontvangt u enkele maanden voor het aflopen van uw energiecontract een nieuw verlengaanbod. Dit verlengaanbod kunt bij Oxxio over het algemeen terug vinden in uw Mijn Oxxio omgeving. Daarnaast wordt het u soms per mail of post toegezonden. Wanneer u ingaat op het verlengaanbod dan sluit u een nieuwe overeenkomst met een looptijd van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Maar is dit wel zo verstandig? Of kunt u beter overstappen naar een andere energieleverancier? Wat voor u verstandig is hangt af van diverse factoren. Benieuwd of u het beste Oxxio kunt verlengen of beter kunt overstappen? Check dan hieronder onze tips!

 

Bent u tevreden met Oxxio?

Als eerst is het belangrijk om na te gaan of u tevreden bent met Oxxio als uw energieleverancier. Veel mensen zijn tevreden over hun energieleverancier, maar soms is er toch voldoende reden om over te stappen. Zo kiezen sommige mensen liever voor een duurzamere energieleverancier. Hierdoor hebben ze namelijk minder impact op het milieu. Daarnaast stappen veel mensen over omdat het goedkoper kan, overstappers besparen al snel enkele honderden euro’s. Naast deze factoren zijn sommige mensen ook niet tevreden met de service en communicatie van hun energieleverancier. In dit geval stappen die klanten over om te kijken of dit bij een andere energieleverancier beter is.

 

Hoe voordelig is het verlengaanbod van Oxxio?

Wanneer u tevreden bent met Oxxio is het slim om af te wegen hoe voordelig het verlengaanbod daadwerkelijk is. Vaak profiteert u tijdens het verlengen van een korting, maar deze is niet zo hoog als die u krijgt wanneer u overstapt. Om deze reden raden wij u aan om uw verbruik opnieuw in te voeren in één of meerdere energievergelijkers. Is hierin het aanbod een stuk voordeliger? Dan is het misschien verstandiger om over te stappen. Scheelt het maar een paar tientjes? Dan zou u eventueel kunnen verlengen bij Oxxio.

Benieuwd wat u met de nieuwe Oxxio tarieven gaat betalen? Bereken het zelf door gebruik te maken van onze energievergelijker!

 

”Door een combinatie van scherpe tarieven en hoge cashbacks behoord Oxxio meestal tot de goedkoopste energieleveranciers in Nederland. Dit maakt Oxxio een echte prijsvechter!” aldus Koen Verkerk, energie-expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl.

 

Kiest u voor duurzaam?

Als laatst kunt u er ook over nadenken of u wilt kiezen voor echt duurzaam. Wanneer u kiest voor Oxxio dan ontvangt u bijna altijd 100% groene energie uit Europa. Dit is een duurzame keuze, maar het kan duurzamer. Zo zou u er voor kunnen kiezen om over te stappen op hernieuwbare energie uit ons eigen land. Dit is duurzamer en hiermee stimuleert u de Nederlandse energietransitie. Naast duurzame stroom kunt u ook nog kiezen voor CO2-gecompenseerd aardgas. Dit is een duurzamere keuze aangezien de uitstoot van uw verbruik wordt gecompenseerd met investeringen in duurzame energieprojecten. Kiest u ook liever voor echt duurzaam? Dan raden wij onder andere Qurrent, Vandebron, Pure Energie, Powerpeers en Greenchoice aan.

 

Oxxio niet verlengen?

Heeft u besloten om Oxxio niet te verlengen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Dit kunt u onder andere doen door gebruik te maken van onze energievergelijker. Hiermee filtert u eenvoudig op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, contractduur en tariefsoort. Daarnaast ziet u direct welke aanbieder voor u het voordeligste is. Wanneer u contract binnen 1 of 2 maanden afloopt dan kunt u zich al aanmelden, uw nieuwe energieleverancier houdt namelijk rekening met de afloopdatum van uw contract. Hierdoor voorkomt u een overstapboete!

 

Oxxio verlengen

Wanneer u uw contract bij Oxxio wilt verlengen dan kunt u dit doen via de Mijn Oxxio omgeving. Hier kunt u eenvoudig binnen enkele klikken kiezen voor een nieuwe overeenkomst met een flexibele looptijd of een looptijd van 1/3 jaar. Staat er nog geen verlengaanbod voor u klaar? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Deze zullen u een nieuwe aanbod doen op basis van uw wensen. Is de klantenservice niet aanwezig? Laat dan uw nummer achter om gebruik te maken van de terugbelservice.

 

Oxxio verlengen via de Mijn Oxxio omgeving
Oxxio verlengen via de Mijn Oxxio omgeving

 

Kom tijdig in actie!

Wanneer uw overeenkomst afloopt en u hebt niet aangegeven dat u wilt verlengen dan gaat u over op een flexibele overeenkomst. De tarieven die gelden voor deze overeenkomst ontvangt u automatisch per email. Over het algemeen liggen deze tarieven, ook wel slaperstarieven genoemd, een stuk hoger dan de tarieven die u ontvangt tijdens het overstappen. Om deze reden raden wij u dan ook aan om tijdig in actie te komen. Wanneer u toch overgegaan bent op deze tarieven dan kunt u maandelijks opzeggen. Doe dit dus snel, want anders betaalt u veel te veel voor energie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave