Winst RWE lijdt onder goedkope energie


energiebedrijf-rwe-winst

Lagere energieprijzen drukken winst RWE

Het energieconcern RWE, moederonderneming van onder andere het Nederlandse Essent, kampt met winstverlies. Ook verwacht het bedrijf dat, door de marktomstandigheden, het de komende jaren ook nog moeilijk zal krijgen.

In 2013 had het energieconcern te maken met een verlies van 2,8 miljard euro. In 2014 heeft het bedrijf een netto winst behaald van 1,7 miljard euro, dit is 45 procent lager dan voorgaande jaren. Redenen voor de dalende winstcijfers zijn onder andere dalende energieprijzen, een ongewoon zachte winter en stevige concurrentie van onder andere prijsvechters. Ondanks diverse bezuinigingen en de verkoop van elektriciteitsnetwerken, verwacht het Duitse RWE dit jaar een verdere winstdaling. In Nederland en België, waar RWE de resultaten samenvoegt, halveerde het operationele resultaat en ging bijna een derde van de omzet verloren. Op de Duitse en Engelse centrales moet 600 miljoen euro worden afgeschreven en ook op de nieuwe biomassa centrale in Schotland.

Volgens de topman van RWE wegen de bezuinigingsmaatregelen weinig op tegen de marktomstandigheden, ‘ De verslechtering in de markt gaat zo ver en zo snel dat we geen compenserende maatregelen kunnen treffen’ aldus de topman.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.