Werknemers Nuon investeren in zonnepanelen


nuon-groen-uit-nederlandVorige week legden werknemers van Nuon de eerste zonnepanelen op hun Hemweg8-centrale in onze hoofdstad. De medewerkers hebben deze zonnepanelen zelf gekocht via een actie genaamd ''ZonSamen''. De actie is bedacht en opgezet door 4 medewerkers van Nuon.

Het idee voor ''ZonSamen'' werd bedacht vanuit Nuon Next, een digitaal platform waar ideeën op het gebied van duurzame energie omgezet worden naar concrete acties. Ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie vormen daarin de basis. Nuon werknemers Jilt Sietsma, Bart Dehue, Nicolien Sleyffers en Liebrich Hiemstra kwamen op het idee om hun collega’s de kans te bieden om ook te investeren in een duurzame toekomst. Daarom werd er bedacht om zonnepanelen aan te schaffen. Deze panelen komen op de daken van de Hemweg-8 centrale en op het dak van het Nuon hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost. De panelen waren razendsnel uitverkocht, binnen 2 weken na opening van de inschrijving waren ze allemaal gekocht.

Nuon-medewerkers delen de zon ook met anderen

De medewerkers-actie van energieleverancier Nuon is erg succesvol gebleken vanwege een innovatief deelnemersmodel dat de eigen medewerkers uitgedacht hebben. Belastingvoordeel op de investering van de individuele deelnemers speelt hierin een belangrijke rol. Jilt Sietsma, een van de initiatiefnemers vanuit energieleverancier Nuon: “Met het concept dat wij hebben uitgewerkt kunnen onze collega’s zonder rompslomp investeren in duurzame energie, ook als ze zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Daarbij ontvangen ze bovendien een goed rendement dat een stuk meer oplevert dan het geld op een spaarrekening te laten staan. Vanwege het succes van deze actie overwegen we dit unieke concept ook te delen met andere bedrijven, zodat ook zij hun eigen medewerkers eenvoudig en met voordeel kunnen laten investeren in zonne- energie.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.