Overstappen van leverancier scheelt honderden euro’s

Autoriteit-Consument-Markt-ACM-overstappenOok de Autoriteit Consument en Markt bevestigt het, overstappen van energieleverancier kan u honderden euro’s opleveren. Toch stappen een hoop consumenten niet over omdat ze niet weten hoeveel geld zij kunnen besparen. Dit stelt de ACM vast in het Trendrapport over consumenten binnen de energiemarkt.

“Wanneer de eigen leverancier bij de goedkoopste energieleveranciers staat op een vergelijkingswebsite, realiseren consumenten zich niet altijd dat hun huidige energiecontract vaak een veel hogere prijs heeft dan de voordelige aanbieding op de vergelijkingssite”, verklaart Anita Vegter, bestuurslid ACM.

 

Speciale energie acties

Het grootste deel van consumenten stappen vaak over via de website van een energieleverancier, terwijl zij via een vergelijkingssite vaak een betere deal kunnen vinden. Een voordelig energiecontract staat regelmatig wel in de prijsvergelijker van een website zoals GoedkopeEnergieenGas.nl maar wordt niet vermeld op de website van de leverancier zelf. Hierdoor is het mogelijk dat consumenten een mooi bedrag mislopen.

 

Marktcijfers overstappen

In de afgelopen 10 jaar is ruim de helft (55%) van alle consumenten overgestapt van energieleverancier. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt kunnen momenteel tot wel €390,00 besparen door over te stappen van energieleverancier. Het overgrote deel van de overstappers wordt dan ook gemotiveerd door het prijsverschil, maar ook een welkomstcadeau bij energie hebben bij 1 op de 6 consumenten invloed op de keuze om over te stappen. Bij 1 op de 7 consumenten heeft de keuze voor groene energie effect op de uiteindelijke keuze.

Bent u al eens overgestapt van energieleverancier? Of op zoek naar meer informatie? Reageer hieronder!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *