Nuon gaat samen met Feenstra warmtepompen aanbieden


Vanaf september gaat energieleverancier Nuon warmtepompen aanbieden aan haar klanten. Vanaf april zal de energieleverancier reeds starten met een pilot. Nuon wil de warmtepompen gaan verkopen in samenwerking met installatiebedrijf Feenstra en warmtepompproducent NIBE. Met de installatie van een warmtepomp kan een huishouden naar verwachting tussen de 30 en 50 procent gas besparen. Dat is goed voor het milieu, en kan zorgen voor een flink lagere energierekening.

 

Lager gasverbruik

De warmtepomp die Nuon samen met Feenstra levert, koppelt de mechanische ventilatie in een woning aan de Cv-ketel. Deze warmte zal vervolgens naar de Cv-installatie gaan die daarmee het huis verder verwarmt. Aangezien de Cv-installatie reeds wordt opgewarmde door de warmtepomp zal er flink minder aardgas nodig zijn voor de verwarming van het huis.

 

Geschikt voor 1 op de 3 woningen

De ventilatieluchtwarmtepomp die Nuon aanbiedt is geschikt voor woningen met een Cv-ketel en met mechanische ventilatie. Hierdoor zal het bij 1 op de 3 woningen mogelijk zijn om de warmtepomp te installeren. Voor de aanschaf van de warmtepomp zal de koper een subsidie ontvangen van €1300,00. Hierdoor zal de complete investering ongeveer rond de €1000,00 liggen. Dit is inclusief installatie en na de aftrek van de geboden subsidie. Deze eenmalige investering zal ongeveer binnen 5 á 6 jaar terug verdiend worden door de gasbesparing. Daarnaast slijt ook de Cv-ketel minder snel. Wat voor nog een extra besparing zorgt.

 

“Met deze warmtepomp is de woning duurzamer en zuiniger, met behoud van het comfort. Onze warmtepomp is de meest compacte en betaalbare onder de warmtepompen. Hij biedt een eenvoudige oplossing om minder aardgas te gebruiken. Een klein kastje – zo groot als een koffer – dat een grote besparing oplevert. Het rendement is veel hoger dan de rente die je nu op je spaargeld krijgt.” Cindy Kroon, directeur consumentenmarkt van Nuon.

 

Inschrijving

Geïnteresseerde kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website van Nuon. De officiële verkoop van de warmtepompen start pas vanaf september. Tot deze tijd zal er een pilot draaien onder 50 Nuon klanten. Op basis van deze pilot zal Nuon het aanbod evalueren en het proces van installatie en plaatsing optimaliseren. Installatiebedrijf Feenstra zal en installatie en plaatsing verzorgen een heeft een landelijke dekking. Warmtepompproduct NIBE zal verantwoordelijk zijn voor de productie van de compacte en stille warmtepompen.

Meer weten? Ga dan naar de website van Nuon!

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 gedachten over “Nuon gaat samen met Feenstra warmtepompen aanbieden

  • Pascal

    Het zou leuk zijn als je de luchtstroom over de wisselaar zou kunnen inverteren. Huis koelen, warmte in buffervat voor het tapwater 🙂

  • eva

    goed initiatief!! Maar wat te doen voor gezinnen die geen mechanische ventilatie in huis hebben en toch ook willen bezuinigen op gas?