Energieleverancier Nuon sluit zich aan bij NVDE


nuon-groen-uit-nederlandEnergieleverancier Nuon lanceerde deze week, samen met diverse brancheorganisaties en bedrijven in de energiesector, een nieuw platform ter bevordering van duurzame energie. De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) is de nieuwe koepelorganisatie die streeft naar de modernisering van de Nederlandse energievoorziening.

Doelstellingen NVDE

De doelstellingen die bepaald zijn door de NVDE sluiten dermate goed aan bij de strategie van energieleverancier Nuon dat het zich genoodzaakt voldoende aan te sluiten bij het nieuwe platform. Belangrijke doelstellingen van de organisatie zijn onder andere het terugdringen van energieverbruik, het verduurzamen van de energievoorziening via schone bronnen, het verduurzamen van verwarming, meer elektrisch vervoer en een verdere modernisering van de landelijke en Europese markt voor energie.

Samenwerking met politiek en maatschappij

De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie bestaat uit diverse uiteenlopende partijen. Onder de deelnemer bevinden zich onder andere grote producenten van energie zoals DELTA, Eneco, Greenchoice, Qurrent en Nuon, maar ook ontwikkelaars van innovatieve technologie. Het nieuwe platform streeft naar een nauwere samenwerking met de politiek en met maatschappelijke organisaties maar ook onderling tussen de aangesloten bedrijven.

De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) vertegenwoordigt ongeveer 1.000 bedrijven en energiecoöperaties en heeft als doelstelling om voor het jaar 2050 een volledig hernieuwbare energievoorziening te realiseren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.