Energie vergelijken in Tilburg

Energie vergelijken in Tilburg

Energie vergelijken als inwoner van Tilburg? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Tilburg. Wanneer u in Tilburg woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem! Stap ook over en bespaar tot wel (maximaal) €374,00!

 

Energiemarkt Tilburg

Inwoners van Tilburg waren vroeger altijd klant bij energieleverancier EON. De overheid had EON toen namelijk aangewezen als standaard energieleverancier voor de regio Noord-Brabant (op Eindhoven na). Hierdoor zijn dan ook een hoop consumenten in Tilburg klant bij deze energieleverancier. Daarnaast zijn er sinds het vrijgeven van de markt in 2004 ook een hoop huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Meestal omdat dit voordeliger was, maar soms ook omdat andere energieleverancier duurzamer zijn. Wilt u ook energie vergelijken in Tilburg? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Deze verteld u precies welk energiepakket bij uw behoefte past.

 

Energieleveranciers vergelijken in Tilburg

Wilt u ook energie vergelijken in Tilburg en overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.

 

 

Netbeheerder Tilburg

Iedereen in de regio Tilburg heeft dezelfde netbeheerder. Dit komt omdat deze door de overheid wordt vastgesteld. Hierdoor is het dan ook niet mogelijk om uw eigen netbeheerder te kiezen. In Tilburg is Enexis de standaard netbeheerder. Enexis is hiermee onder andere verantwoordelijk voor het transport van energie en het onderhouden van het netwerk. Daarnaast maakt het aansluiten, plaatst het energiemeters en verhelpt het storingen. Voor vragen over uw energiemeter of aansluiting kunt u dus bij Enexis terecht. Check voor meer informatie ook de website van Enexis.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Gasregio Tilburg

Nederland is opgedeeld in 10 verschillende gasregio’s. Afhankelijk van uw woonplaats valt u in een van deze 10 gasregio’s. En op basis van de regio betaalt u een extra toeslag voor het gebruik van het gasnetwerk van Gasunie. Hier geldt dat hoe verder u van Slochteren woont (het winningsgebied), hoe hoger de toeslag wordt. U verbruikt dan namelijk een groter deel van het gasnetwerk. Als inwoner van Tilburg valt u in gasregio 5. Gasregio 5 beslaat het grootste deel van Limburg en onder andere de plaatsen Roermond, Venlo en Heerlen. In gasregio 5 betaalt u een extra toeslag van €0,0111 per verbruikte kubieke meter gas. Dit komt bij een gemiddelde jaarverbruik uit op een extra toeslag van ongeveer €18,00. Deze toeslag zit reeds in uw energierekening verwerkt.

 

Stadsverwarming Tilburg

In diverse delen van Noord-Brabant worden huishoudens verwarmt door middel van stadsverwarming. Stadsverwarming is een ondergrond leidingsstelsel met restwarmte van lokale industrie. Dit warme water wordt onder andere gebruikt voor de verwarming van woningen, panden en gemeenschappelijk gebouwen. Een duurzame vorm van verwarming die het verbruik van aardgas terugdringt. Ook Tilburg heeft wijken waar stadswarmte in wordt gezet als energiebron. Naast Tilburg werken ook de volgende steden met stadswarmte;

Regio’s

  • Bergen op Zoom
  • Breda – Haagse Beemden
  • Dongen
  • Eindhoven (Meerhoven)
  • Geertruidenberg
  • Helmond (Rijpelberg, Brouwhuis)
  • ‘s-Hertogenbosch (Paleiskwartier)
  • Oosterhout
  • Tilburg (Reeshof, Tilburg Noord en Tilburg Centrum)

Als afnemer van stadsverwarming hoeft u geen gasleverancier meer te hebben. Hiernaast kunt u wel uw eigen stroomleverancier kiezen. Ook deze vindt u eenvoudig en snel via onze energievergelijker. Raadpleeg deze nu en kies voor ‘’Alleen stroom’’.

 

Energie Aanbiedingen in Tilburg

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in Tilburg en omstreken. Met deze energie aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Piek- en daltarief Tilburg

Wanneer u een dubbele energiemeter heeft dan wordt u energie afgerekend op basis van het piek- en daltarief. Dit wordt ook wel het enkeltarief en dubbeltarief genoemd. Tijdens de piekuren (overdag) betaalt u meer voor energie, en tijdens daluren (‘s nachts) bent u juist relatief goedkoop uit. In Tilburg duren de piekuren van 07:00 tot 23:00. De daluren lopen van 23:00 tot 07:00. Wanneer u veel energie verbruikt tijdens de daluren dan bent u relatief goedkoop uit. Om deze reden draaide dan ook veel huishoudens vroeger de was in de avonduren. Ondanks dat de piek- en daltarieven nog geldig zijn is de maximale besparing maar erg klein. En daarom houden maar weinig Tilburgers zich bezig met het tijdstip dat ze energie verbruiken.

 

Ontwikkeling energieprijzen Tilburg

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Tilburg. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave