Zonnepanelen van Vattenfall

Tot voor kort bood Vattenfall een regeling waarbij u zonnepanelen kon huren bij Vattenfall. Hierbij werd de aanschaf, de monitoring, het onderhoud en de verzekering allemaal voor u geregeld tegen een vast, maandelijks bedrag. Hierdoor wist u precies waar u aan toe was en hoeveel u kwijt was. Zonnepanelen huren via Vattenfall is tegenwoordig niet meer mogelijk. De reden hiervoor is dat de overheid vanaf 1 januari 2023 de salderingsregeling stapsgewijs afbouwt, hierdoor wordt de huur van zonnepanelen voor de meeste mensen een stuk minder aantrekkelijk.

Als u al zonnepanelen huurt bij Vattenfall, dan verandert er voor u niets. Voor een vast bedrag per maand blijft Vattenfall uw zonnepanelen monitoren en zorgen zij voor het onderhoud en de verzekering.

Zonnepanelen huren wordt misschien een stuk minder aantrekkelijk maar zonnepanelen kopen niet. Er zijn verschillende mogelijkheden als u zonnepanelen wilt kopen, zoals:

  • Voordelig een groene lening afsluiten.
  • Subsidie van uw gemeente.
  • Terugvorderen van de btw.

 

De Groene Lening van Vattenfall

Sinds kort kunt u ook het bedrag voor zonnepanelen lenen bij Vattenfall, deze speciale lening heet de Groene Lening via Vattenfall. Deze lening loopt via Vattenfall, op deze manier biedt Vattenfall de mogelijkheid voor iedereen om zonnepanelen te kunnen aanschaffen. Het voordeel hiervan is voor uw portemonnee goed en voor het milieu.

Hoe het werkt? U kunt via de website van Vattenfall een check doen. Met deze check ziet u meteen wat u kunt opwekken, wat u kwijt bent aan de lening en wat de zonnepanelen opbrengen voor u. de lening kunt u afsluiten bij Vattenfall tegen een scherpe rente. Daarnaast kunt u als huiseigenaar de rente fiscaal aftrekken omdat de lening wordt gebruikt om uw woning te verduurzamen. Dat is nog niet alles want u kunt de btw van de zonnepanelen ook terugvragen. De lening kan tussendoor worden afgelost op elk moment, zonder dat u hiervoor een boete krijgt.

Geïnteresseerd in de Groene Lening van Vattenfall? Doe hier de check en bekijk vandaag nog wat het u oplevert.

 

De aanvraag voor de Groene Lening van Vattenfall is eenvoudig en snel geregeld. U hoeft alleen onderstaande stappen te volgen:

  1. Doe de Zonnepanelen Check op de website van Vattenfall en zie direct wat u kunt opwekken en wat de installatie kost.
  2. Met de kredietcheck ziet u daarna meteen of u het bedrag kunt lenen.
  3. U vraagt vervolgens de zonnepanelen aan via de Zonenpanelen Check. Een medewerker van Feenstra maakt uw definitieve offerte.
  4. U leent het definitieve bedrag bij financieringsmaatschappij Findio. U sluit het bedrag af als u de stappen doorloopt op het online portaal van Findio en deze digitaal ondertekent.
  5. Uw zonnepanelen worden geplaatst op uw woning en u start direct met het opwekken en besparen.

 

Belangrijkste kenmerken van de Groene Lening van Vattenfall:

  • De lening heeft een rentepercentage van 3,9% en een maximale looptijd van 180 maanden.
  • De zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van 25 jaar.
  • U profiteert van de strenge veiligheidseisen van Feenstra.
  • Heeft u een eigen woning? Dan is de rente van de Groene Lening fiscaal aftrekbaar.
  • Tussentijds of deels aflossen kan altijd, zonder extra kosten.

 

Zonnepanelen Vattenfall

 

Wilt u zonnepanelen? Doe dan de Vattenfall Zonnepanelen Check!

Uiteraard is het eerst belangrijk om te bekijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast wilt u wellicht wel weten hoeveel energie, en hiermee geld, u kunt besparen door zonnepanelen te installeren. Om dit inzichtelijk te maken heeft Vattenfall de Zonnepanelen Check ontwikkelt. Met deze korte check krijgt u direct advies op basis van uw situatie. Daarnaast kunt u eventueel een offerte aanvragen waardoor u een beter beeld krijgt van de maandelijks kosten. U kunt de Vattenfall Zonnepanelen Check afronden door de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Voer eerste uw woongegevens in om uw adres te bepalen.
  2. Geef aan of u een koopwoning heeft met een eigen dak. U kunt enkel zonnepanelen laten installeren op uw eigen dak.
  3. Na het ophalen van de gegevens ziet u direct of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Dit advies is gebaseerd op hoeveel zon er op uw dak schijnt, vanuit welke richting het zonlicht komt en hoe groot het oppervlakte van uw dak is.
  4. Voer uw stroomverbruik in of schat dit door een aangeven van het aantal bewoners en klik op ”Bekijk prijsopgave en advies”.
  5. Als laatste kunt u kiezen wat bij u past. Hoeveel zonnepanelen wilt u? En wilt u deze kopen of huren?
  6. Na het maken van uw keuze ziet u direct wat u per maand gaat betalen bij huren. Wanneer u kiest voor kopen van ontvangt u direct een indicatie van de totale installatieprijs. Naast de verwachten kosten toont Vattenfall ook direct wat de verwachte opbrengst per jaar is.
  7. Na het doen van de Vattenfall Zonnepanalen Check kunt u er voor kiezen om een offerte aan te vragen bij Vattenfall. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om het aanbod naar uw email te versturen. Dan kunt u er nog even over nadenken en later beslissen. Klik op deze link om de Vattenfall. Zonnepanelen Check te doen!

 

Zonnepanelen Vattenfall

Wanneer u kiest voor zonnepanelen van Vattenfall, dan ontvangt u standaard de High Power panelen. Dit zijn zwarte zonnepanelen (TaleSun TP660M) met 275 Wp vermogen. Deze zonnepanelen hebben standaard 10 jaar garantie bij aanschaf. Naast deze panelen biedt Vattenfall momenteel ook een Excellent Power en een Premium Power paneel. Hieronder leest u de belangrijkste verschillen tussen deze panelen:

Excellent Power: Dit zonnepaneel heeft een zwart zilveren kleur en is van het merk LG (MonoX2). De zonnepanelen leveren 300 Wp vermogen en hebben standaard 15 jaar garantie. Met deze panelen kunt u meer stroom opwekken dan met de High Power panelen.
Premium Power: Het Premium Power paneel levert het hoogste vermogen, 315 Wp. Daarnaast is dit paneel (LG Solar Ne0N2) geheel zwart en heeft het standaard 15 jaar garantie.
Meer weten over alle zonnepanelen die Vattenfall biedt en de kosten die deze met zich meebrengen? Doe dan ook de Vattenfall Zonnepanelen Check op de website van Vattenfall. Klik op deze link om de website van Vattenfall te bezoeken.

Installatie van uw Vattenfall zonnepanelen

Wanneer u besluit om in te gaan op het aanbod van Vattenfall dan zal alles omtrent de plaatsing, montering en aansluiting van uw zonnepanelen geregeld worden. Dit doet Vattenfall niet zelf, maar dit laat het aan de specialist over. Installatiebedrijf Feenstra zorgt dat uw zonnepanelen binnen één dag geplaatst en geïnstalleerd worden. Hier hebt u zelf helemaal geen omkijken naar. En wanneer nodig past Feenstra ook uw meterkast aan om de zonnepanelen in werking te brengen. Zo weet u zeker dat alles binnen één werkdag geregeld is!

De salderingsregeling

Het huren van zonnepanelen is tegenwoordig niet meer zo aantrekkelijk, dit komt voornamelijk door een nieuwe regeling die de overheid heeft ingevoerd, deze regeling heet de salderingsregeling.

Als u zonnepanelen heeft en u wekt meer stroom op dan uzelf verbruikt, dan levert u stroom terug aan het elektriciteitsnet. De stroom die u terug levert aan het net, dat wordt verrekent met de stroom die u verbruikt, en dat voor dezelfde prijs! U krijgt dezelfde prijs voor de stroom die u terug levert als voor de stroom die u verbruikt. Het terug leveren van de stroom aan het elektriciteitsnet, dat heet salderen. Als u in een jaar meer energie opwekt dan dat u verbruikt, dan krijgt u een terugleververgoeding. De terugleververgoeding kan per energieleverancier verschillen. Bij Vattenfall is de terugleververgoeding 7 eurocent per kWh.

Wilt u gebruik maken van de salderingsregeling?

Als u zelf uw zonnepanelen op het dak laat leggen, dan moet u zich aanmelden bij www.energieleveren.nl. Dit is verplicht en ook voor uzelf belangrijk want als uw energieleverancier niet weet dat u zonnepanelen heeft, dan kunt u niet salderen en dat zou zonde zijn want dan loopt u misschien wel geld mis. Zodra u zich hebt aangemeld, gaat uw netbeheerder kijken of uw energiemeter geschikt is. De energiemeter moet namelijk een scheiding kunnen maken tussen de energie die u verbruikt en de energie die u opwekt. Als u de juiste energiemeter heeft, dan kunt u gebruik gaan maken van de salderingsregeling. Aan het eind van het jaar wordt verrekend wat u heeft verbruikt en wat u heeft opgewekt. Mocht het zo zijn dat u meer opwekt dan dat u verbruikt, dan krijgt u een terugleververgoeding, deze is bij Vattenfall 7 eurocent per kWh.

Salderingsregeling wordt afgebouwd vanaf 2023

Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. De periode van afbouwen duurt 7 jaar, namelijk van 2023 tot 2030. Elk jaar wordt er 9 procent afgebouwd. Uiteindelijk wordt in het jaar 2030 naar 2031 de afbouw van 28 procent naar nul procent gebracht. U hoeft zelf niets te doen voor het afbouwen van de salderingsregeling, dit regelt uw energieleverancier.

Het kopen van zonnepanelen blijft interessant en tevens ook duurzaam. Tegenwoordig duurt het gemiddeld 7 jaar voordat u de zonnepanelen heeft terugverdiend.

Subsidie op zonnepanelen

Momenteel is er geen landelijke subsidie voor zonnepanelen echter zijn er nog wel een aantal gemeenten die een subsidieregeling hebben, neem hiervoor contact op met uw eigen gemeente. Daarnaast zijn er andere financiële regelingen voor de aanschaf van zonnepanelen, hieronder een overzicht van de regelingen, of u hiervoor in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn. De financiële regelingen die u kunt treffen als u zonnepanelen wilt aanschaffen zijn:

  • De Energiebespaarlening.
  • Postcoderoosregeling.
  • BTW over de aankoop en installatie van uw zonnepanelen kunt u terugvragen bij de Belastingdienst.

De Energiebespaarlening

Om zonnepanelen te kunnen financieren, kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening. Deze lenen kunt u afsluiten tegen gunstige voorwaarden. U hoeft deze lening niet perse te spenderen aan zonnepanelen, het kan ook gebruik worden voor andere energiebesparende investeringen, zoals bijvoorbeeld het beter isoleren van uw woning. Als u in aanmerking wilt komen voor deze lening, dan is de voorwaarde dat u dit combineert met minimaal 1 andere energiebesparende maatregel. Bij een andere energiebesparende maatregel kunt u denken aan:

  • Het aanschaffen van een warmtepomp.
  • Zoldervloer- of Vlieringvloerinsolatie.
  • Dakisolatie.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave