Forse stroomstoring treft centrum Amsterdam

Sinds vanochtend hebben duizenden Amsterdamse huishoudens te kampen met een stroomstoring. In totaal heeft de stroomstoring ongeveer 28.000 huishoudens getroffen. Om dit moment zijn er nog diverse delen binnen de stad die last hebben van de stroomstoring. Volgens verslagen hebben vooral huizen binnen het postcodegebied 1070 tot en met 1075 nog last van de stroomstoring. Netbeheerder Liander heeft monteurs ter plekke om de storing te verhelpen. Hoe lang het duurt voordat dit gelukt is lijkt nog onduidelijk.

 

 

Oorzaak stroomstoring

De oorzaak van de stroomstoring is reeds achterhaalt. Tijdens graafwerkzaamheden op de hoek van de Daniël Stalperstraat en de Ruysdaelkade is er een kabel geraakt. Door deze breuk heeft er kortsluiting plaatsgevonden op het Weteringcircuit. Tijdens het incident ontstond er tevens een steekvlam, waardoor twee mannen gewond zijn geraakt. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn beide personen afgevoerd met brandwonden. Beide slachtoffers waren wel aanspreekbaar en de verwondingen leken mee te vallen.

 

‘’De man die de kabel heeft geraakt stond nog na te trillen maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Dit zorgde echter wel voor een soort kettingreactie in de kabels”

 

Rijksmuseum ontruimd

De stroomstoring heeft ook als gevolg dat onder meer huizen voor bij de Lijnsbaansgracht en de Sarphatistraat zonder elektriciteit zitten. Maar ook huizen en gebouwen in andere gebieden in het centrum kunnen overlast ervaren. Zo is het Rijksmuseum ontruimd en staan een hoop trams in het centrum stil.

 

Hulpdiensten actief

Door de stroomstoring zijn er ook diverse mensen die vastzitten in onder andere liften. Om deze incidenten te verhelpen zijn de hulpdiensten uitgerukt. Daarnaast zijn er extra agenten op de been om alles te regelen.

 

Vergoeding stroomstoring

Een stroomstoring is altijd heel vervelend en het kan u ook flink belemmeren in uw dagelijkse doen. Of u een vergoeding of compensatie krijgt voor een stroomstoring is afhankelijk van de tijdsduur van de storing. U krijgt namelijk alleen een vergoeding wanneer de stroomstoring langer dan 4 uur heeft geduurd. Duurde de stroomstoring korter dan 4 uur? Dan betekent het dat u geen kans maakt op een schadevergoeding. Meer weten? Lees hier alles over de regels omtrent vergoedingen bij stroomstoringen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave