Schadevergoeding stroomstoring

schadevergoeding-stroomstoring-netbeheerder

Een stroomstoring is altijd heel vervelend en het kan u ook flink belemmeren in uw dagelijkse doen. Of u een vergoeding of compensatie krijgt voor een stroomstoring is afhankelijk van de tijdsduur van de storing. U krijgt namelijk alleen een vergoeding wanneer de stroomstoring langer dan 4 uur heeft geduurd. Duurde de stroomstoring korter dan 4 uur? Dan betekent het dat u geen kans maakt op een schadevergoeding.

 

Hoe hoog is de vergoeding bij een langdurige stroomstoring?

Hoe hoog de schadevergoeding is, is onder andere afhankelijk van uw aansluiting. Ook wordt gekeken hoeveel uur u geen stroom heeft gehad. Wat voor energie aansluiting u hebt kunt u terugvinden op uw energierekening.

Uitzondering

Heeft de stroomstoring plaatsgevonden in een hoogspanningsnet met een spanningsniveau van 220 kV (kilovolt) of meer? Dan krijgt u automatisch geen vergoeding. Of hebt u een aansluiting groter dan 3×25 ampère? Dan gelden er andere regels en andere vergoedingen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de ACM. Bekijk alle voorwaarden op de website van uw netbeheerder.

 

Hoogte schadevergoeding bij een stroomstoring

Hoe hoog de schadevergoeding is, is afhankelijk van de tijd. Hierbij gaat het om de tijd die u aaneengesloten zonder stroom zat.

  • Storing minder dan 4 uur? U ontvangt geen schadevergoeding.
  • Stroomstoring langer dan 4 uur en korter dan 8 uur? Dan ontvangt u €35,00 schadevergoeding.
  • Stroomstoring 8 uur of langer? Dan ontvangt u €35,00 en €20,00 extra per periode van 4 uur. U ontvangt bijvoorbeeld €55,00 bij 12 uur en €75 bij 16 uur.

 

Wie betaalt de schadevergoeding en wanneer?

Als u een schadevergoeding ontvangt, dan ontvangt u deze van de netbeheerder. Uw netbeheerder zal de schadevergoeding automatisch uitbetalen binnen 6 maanden. Hier hoeft u verder zelf niets voor te doen. Bent u het niet eens met de schadevergoeding of heeft u andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van uw netbeheerder. Weet u niet wie uw netbeheerder is? Dat kunt u hier opzoeken (Het EAN codeboek).

 

Help, ik heb ook andere schade geleden

Ook voor andere schade geleden door de stroomstoring is de netbeheerder aansprakelijk. En ook voor eventuele schade tijdens een eventuele extreme spanningspiek bij het weer opstarten van de stroomlevering is de netbeheerder eventueel aansprakelijk. De aansprakelijkheid van de netbeheerder is wettelijk beperkt tot €3500,00 per woning. In de algemene voorwaarden van de netbeheerder staat waarvoor de netbeheerder allemaal aansprakelijk is.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker vindt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen en kunt u overstappen naar de goedkoopste energie. Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.