Energie vergelijken in Rotterdam

Energie vergelijken in Rotterdam

Energie vergelijken als inwoner van Rotterdam? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Rotterdam. Wanneer u in Rotterdam woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem! Stap ook over en bespaar tot wel (maximaal) €374,00!

 

Energiemarkt Rotterdam

Vroeger konden Rotterdammers maar voor een energieleverancier kiezen, namelijk voor Eneco. Dit was voorheen namelijk zo bepaald door de overheid. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt kunnen Rotterdammers uit tientallen energieleverancier kiezen. Hierdoor is de concurrentie toegenomen, en worden energieleverancier verplicht scherpe prijzen te bieden. Daarnaast is ook service en duurzaamheid steeds belangrijker. Wanneer klanten niet tevreden zijn stappen ze namelijk gewoon over naar een andere energieleverancier. Benieuwd wat u kunt besparen door energie te vergelijken in Rotterdam? Voer dan uw postcode en verbruiksgegevens in en check het in enkele klikken.

 

Energieleveranciers vergelijken in Rotterdam

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.

 

 

Netbeheerder Rotterdam

Ondanks dat u uw energieleverancier kunt kiezen is uw netbeheerder gebonden aan uw woonplaats. De overheid heeft namelijk per regio een netbeheerder aangewezen. Dit kent enkele praktische voordelen en dit zal waarschijnlijk ook zo blijven. In Rotterdam is Stedin de netbeheerder. Hiermee is het onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van het energienetwerk. Daarnaast installeert het ook aansluitingen en verhelpt het storingen. Voor vragen over uw aansluiting of stroom- of gasmeter kunt u dus bij Stedin terecht. Op de website van Stedin vindt u meer informatie over al hun werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Gasregio Rotterdam

Afhankelijk van uw woonplaats betaalt u een extra toeslag voor het landelijke transportnet van de Gasunie. Dit wordt vaak de regiotoeslag of transporttoeslag genoemd. Hierbij geldt over het algemeen; ‘’Hoe dichter u bij het winningsgebied Slochteren woont, hoe lager de transporttoeslag is.’’ Hoe hoog uw toeslag is wordt bepaalt door de gasregio waar u in valt. Momenteel is Nederland opgedeeld in 10 verschillende regio’s met elk hun eigen toeslagen. Wanneer u in Rotterdam woont dan valt u in de gasregio 3. Deze regio beslaat een groot deel van Zuid-Holland en Utrecht. Op basis van deze regio betaalt u jaarlijks ongeveer €14,00 extra aan transportkosten.

 

Stadsverwarming in Rotterdam

Naast de reguliere verwarming maakt Rotterdam ook gebruik van stadsverwarming. Door middel van stadswarmte hergebruikt de gemeente restwarmte van de industrie in de omgelegen regio. Deze restwarmte wordt door middel van een ondergrond leidingnetwerk getransporteerd naar woningen in de stad. Deze woningen kunnen deze warmte vervolgens gebruiken voor de verwarming. Momenteel wordt er onder andere stadsverwarming ingezet in de wijken Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, Hoogvliet en Alexander. Deze restwarmte is vooral afkomstig van de afvalenergiecentrale AVR Rozenburg. In Rotterdam is Nuon verantwoordelijk voor de levering van stadswarmte. U kunt er overigens wel voor kiezen om een andere stroomleverancier te kiezen.

 

Energiebesparing Rotterdam

Naast het gebruik van stadsverwarming stimuleert de gemeente Rotterdam ook groene initiatieven. Om deze reden biedt het dan ook diverse subsidieregelingen voor inwoners van Rotterdam. Zo konden inwoners tot einde 2014 bijvoorbeeld een subsidie aanvragen voor een groen dak. Daarnaast konden inwoners een duurzaamheidslening afsluiten tegen zeer gunstige voorwaarden. Deze lening kon dan gebruikt worden voor diverse energiebesparende maatregelen. Welke subsidies momenteel beschikbaar zijn kunt navragen bij de gemeente Rotterdam.

En ook de gemeente Rotterdam zelf werkt graag mee aan een beter milieu. Zo ging het akkoord met de plaatsing van 50 windmolens op land. Hiermee moeten meer dan 90.000 Rotterdamse huishoudens over kunnen gaan op lokale duurzame energie.

 

Energie Aanbiedingen in Rotterdam

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Rotterdam. Met deze energie aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Piek- en daltarief Rotterdam

Wanneer u een dubbele energiemeter heeft dan wordt u energie afgerekend op basis van het piek- en daltarief. Dit wordt ook wel het enkeltarief en dubbeltarief genoemd. Tijdens de piekuren (overdag) betaalt u meer voor energie, en tijdens daluren (‘s nachts) bent u juist relatief goedkoop uit. In Rotterdam duren de piekuren van 07:00 tot 23:00. De daluren lopen van 23:00 tot 07:00. Wanneer u veel energie verbruikt tijdens de daluren dan bent u relatief goedkoop uit. Om deze reden draaide dan ook veel huishoudens vroeger de was in de avonduren. Ondanks dat de piek- en daltarieven nog geldig zijn is de maximale besparing maar erg klein. En daarom houden maar weinig Rotterdammers zich bezig met het tijdstip dat ze energie verbruiken.

 

Ontwikkeling energieprijzen Rotterdam

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Rotterdam. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 

Duurzame doelstellingen Rotterdam

Na Amsterdam heeft ook Rotterdam ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen bekend gemaakt. Uit de plannen die zijn omschreven in de Routekaart blijkt dat de gemeente in 2050 klimaatneutraal wil zijn. Om dit te realiseren zal er veel minder CO2 uitgestoten moeten worden, een flinke uitdaging zeker met oog op het havengebied. De eerste doelstelling is om in 2030 al 50% minder CO2 uit te stoten. Om deze doelstelling te behalen zal de gemeente intensief moeten gaan samenwerken met alle partners zoals de industrie, het havengebied, het bedrijfsleven, de industrie en maatschappelijke organisaties.

Op dit moment is Rotterdam nog een van de grootste vervuilers van Nederland. Zo is de stad inclusief de haven goed voor ongeveer 20% van de landelijke CO2-uitstoot. Deze koppositie wil Rotterdam door middel van de energietransitie snel kwijtraken. Hoe dit precies moet gebeuren is alleen nog niet helemaal duidelijk.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave