Coolblue Zonnepanelen Review – Hoe en waarom?

Eerder dit jaar werd het al bekend, Coolblue gaat het dak op. Één van Nederlands populairste webwinkels start namelijk met de verkoop, levering en installatie van zonnepanelen. In eerste instantie doet het bedrijf dit in de omgeving van vier steden. Momenteel kunnen consumenten in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn en Tilburg gebruik maken van dit nieuwe aanbod. Maar op termijn zal dit gebied worden uitgebreid met nieuwe regio’s. Hieronder vallen waarschijnlijk ook gebieden in België. Maar hoe werkt het precies? En waarom zou u moeten kiezen voor zonnepanelen van Coolblue? Lees het allemaal in onze Coolblue zonnepanelen review!

Tip: Doe hier de dak-check op de website van Coolblue.

 

Waarom Coolblue zonnepanelen?

Zoals iedereen weet doet Coolblue ”alles voor een glimlach”. Ook op het gebied van zonnepanelen gaat Coolblue enkel voor de beste service. Zo kunt u rekenen op persoonlijke advies waarop u kunt vertrouwen. Daarnaast worden de panelen vakkundig geïnstalleerd door specialisten van Coolblue. Hierdoor weet u zeker dat u kunt genieten van een mooi rendement op uw investering.

 

Wat maakt zonnepanelen een slimme investering?

Bij Coolblue kunt u er voor kiezen zonnepanelen te laten installeren met een vermogen tussen de 300 en 400 wattpiek. Dit betekent dat u tijdens zonnig weer veel stroom kunt opwekken. Hierdoor bespaart u honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Hiermee levert uw investering in zonnepanelen een stuk hoger rendement op dat op uw spaarrekening.

Naast voordelig is het installeren van zonnepanelen natuurlijk ook nog een duurzame keuze. De groene stroom die u opwekt voor uzelf en andere voorkomt namelijk de uitstoot van schadelijke CO2-gassen. Hiermee is uw investering ook nog eens goed voor een schonere toekomst.

 

Doe de gratis dak-check bij Coolblue!

Voor u besluit om zonnepanelen te laten installeren wilt u natuurlijk weten wat u gaat betalen, en wat hier tegenover staat. Ook is het natuurlijk essentieel om te weten of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor uw woning dan kunt u via Coolblue een dak-check laten doen. Dit duurt ongeveer 5 minuten en biedt u meer inzicht in het feit of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Om meer inzicht te krijgen in wat gevraagd wordt en wat er voor informatie verschaft wordt heb ik de check ook voor mijn eigen woning gedaan. In het kort werkt de dak-check als volgt;

 1. Tijdens de eerste stap geeft u enkele kenmerken van uw dak aan. Bijvoorbeeld of u een plat of schuin dak heeft of dat u dakpannen of riet heeft. Ook is het belangrijk om aan te geven of er obstakels zoals ramen of schoorstenen zijn.
 2. In de volgende stap kunt u aangeven hoeveel stroom u verbruikt en hoeveel zonnepanelen u wilt laten installeren. Weet u uw stroomverbruik niet? Ga ervan uit dan een gemiddeld stroomverbruik ongeveer 3.000 kWh per jaar bedraagt.
 3. Tijdens stap drie vraagt Coolblue enkele gegevens om de resultaten van uw dak-check heen te sturen.
 4. Na het invoeren van uw gegevens ontvangt u een samenvatting van de dak-check. Op basis van deze gegevens ontvangt u spoedig een zonnepanelenadvies van de specialisten van Coolblue.

Het doen van de dak-check is helemaal gratis. Na het insturen van uw aanvraag ontvangt u direct een ontvangstbevestiging. Daarnaast neemt Coolblue binnen 2 dagen contact met u op om de resultaten door te nemen. Uiteraard is het doen van de check geheel vrijblijvend. Klik op deze link om te starten met uw dak-check!

 

Coolblue Zonnepanelen - het beste zonnedak

 

Hoe nu verder?

 1. Na het versturen van uw gegevens gaan de zonnepaneelspecialisten van Coolblue controleren of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Houdt er rekening mee dat Coolblue momenteel nog niet in alle regio’s zonnepanelen installeert.
 2. Binnen twee werkdagen neemt Coolblue telefonisch contact met u op om meer te weten te komen over uw wensen.
 3. Op basis van uw wensen maakt een Coolblue specialist een ontwerp voor uw dak. Wordt u hier enthousiast van? Dan stuurt Coolblue een vrijblijvende offerte voor de aanschaf en installatie.
 4. Bent u akkoord met het aanbod? Dan neemt Coolblue nogmaals contact met u op om de installatie te plannen.

 

Contact met Coolblue

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de klantenservice van Coolblue. Via de klantenservice kunt u direct contact opnemen met een van de vele zonnepaneeladviseurs. Op werkdagen staan deze adviseurs klaar voor u tussen 09:00 en 17:30 uur. Buiten deze tijden om kunt u ook contact opnemen met Coolblue, maar dan met de reguliere klantenservice. Hieronder kunt u de juiste telefoonnummer vinden.

Bellen met Coolblue;

Zonnepanelen adviseurs: 010 742 14 50
Coolblue klantenservice: 010 798 89 99

 

Coolblue zonnepanelen beoordelingen

3,0
Rated 3,0 out of 5
3,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld100%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Laatste beoordelingen

Stilte

Rated 3,0 out of 5
april 12, 2020

Eerst Offerte gevraagd maar geen antwoord , daarna zelf maar geinformeerd waarom ik geen reactie hier op kreeg . Antwoord dak niet geschikt .

Zelf aangegeven dat ik een heel groot plat dak op mijn garage heb en toen verliep alles uitstekend tot na de betaling .

Heb zelf nog een herinnering gestuurd over de aanbieding van de Tado slimme thermostaat , ohhh. Ja. Vergeten werd toen medegedeeld.

Collega had direkt na plaatsing van de panelen al een montageverslag , ik weer niks.

Div. Mailcontact gehad maar nog steeds niks en nu is het stil……. hoe een enthousiast iets kan veranderen in stilte , had ik niet verwacht

Segers

 

Ervaring met Coolblue zonnepanelen toevoegen

Hebt u zonnepanelen laten installeren door Coolblue? Laat andere dan weten wat u vond van de prijs en installatie. Vertel bijvoorbeeld hoe duidelijk de communicatie was. Of hoe snel het leggen van de zonnepanelen ging. Uw maandelijkse opbrengst is overigens natuurlijk ook interessant om te delen. Vul hieronder uw ervaring in en uw review komt zo snel mogelijk online.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

 

Betrouwbare levering

Natuurlijk zijn er naast Coolblue nog vele andere bedrijven die zonnepanelen aanbieden. Maar zijn deze ook wel zo betrouwbaar? Online komen wij regelmatig klachten tegen over kleinere bedrijven die zonnepanelen verkopen en installeren. Hierbij verschillen de klachten van kleine dingen, tot rampzalige scenario’s. Zo zijn er voldoende verhalen te vinden van consumenten die andere van slechte kwaliteit zonnepanelen kregen geleverd. Hierdoor was de opbrengst van de zonnepanelen een stuk lager dan verwacht. Daarnaast zijn er ook consumenten die helemaal niet geleverd kregen. Weg aanbetaling! Hier komt dan ook direct het voordeel van Coolblue naar voren. Coolblue is een grote organisatie met een positieve reputatie. Een bedrijf dat jaren in haar merknaam heeft geïnvesteerd en dit niet te grabbel zal doen. Dit is dan ook de reden dat u zeker weet dat u;

 1. Goed advies en een eerlijke offerte ontvangt;
 2. De zonnepanelen van de juiste kwaliteit zijn en geïnstalleerd worden zoals afgesproken;
 3. Een eerlijke prijs betaalt voor uw zonnedak;
 4. Ook na de aanschaf kan rekenen op service en eerlijke garantievoorwaarden;

 

Slimme combi; Coolblue zonnepanelen + laadpalen

Een belangrijke drijfveer voor veel consumenten om zonnepanelen te nemen is de aanschaf van een elektrische auto. Hoe mooi is het namelijk om uw elektrische auto op te laden met de zonnestroom die u zelf hebt opgewekt! Om dit nu nog makkelijker te maken biedt Coolblue naast zonnepanelen nu ook laadpalen aan. Onder het motto ‘’Gooi ‘m maar volt’’ kunt u de beste laadpaal moeiteloos bij u thuis laten installeren. Al vanaf €700,- inclusief BTW schaft u een moderne laadpaal aan met onder andere de mogelijkheid tot load balancing, inzicht in gebruik en het laad snelheid tot 7,4 kW. Daarnaast kunt u tegen meerkosten de laadpaal op een paal laten monteren (aan de muur is gratis) en kiezen voor een vaste kabel aan het laadpunt (€75,-). Meer weten? Check dan de laadpalen website van Coolblue!

 

Tip: Dak van Sinterklaas

Ondanks dat de boot van de Sint nog op stroom draait, kent hij de voordelen en mogelijkheden van zonnepanelen. Om deze reden heeft de Goedheiligman dit jaar besloten ook een Coolblue zonne-dak weg te geven. Ken jij een club of organisatie die een dergelijk dak goed kan gebruiken? Nomineer deze dan nu. Uit alle inzending voor 25 november 17:00 kiest de Sint één gelukkige winnaar. Hierbij let de Sint vooral op creativiteit. Dus verras de Sint, en de Sint verrast misschien wel jouw club of goede doel.

 

Ook leuk; Werken bij Coolblue

Wie enthousiast is over de zonnepanelen van Coolblue kan ze niet alleen aanschaffen, maar ook installeren. Coolblue is namelijk op zoek naar 1.000 installateurs. Als medewerker van Coolblue profiteer je onder andere van en vast salaris, een leuke werksfeer en volop doorgroeimogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden en vacatures? Ga dan naar werkenbijcoolblue.nl/zonnepanelen.

 

Veelgestelde vragen

Het laten installeren van zonnepanelen lijkt misschien complex en risicovol, maar dit valt echt wel mee. Wel is het belangrijk om u goed te laten informeren. Om u alvast op weg te helpen hebben wij hieronder een selectie gemaakt van veelgestelde vragen. Neem deze en de antwoorden door om alvast een beter beeld te krijgen over de gang zaken.

Dit hangt natuurlijk deels af van het weer, maar vooraf krijgt u een goede indicatie na uw aanvraag. Daarnaast ontvangt u na de installatie uitleg hoe u uw energieopbrengst in de gaten kunt houden.

Zeker, na de installatie helpt Coolblue u ook nog met onder andere tips voor het halen van het beste rendement. Daarnaast biedt Coolblue u ook hulp bij het terugvragen van BTW.

In principe hebben zonnepanelen een levensduur van tientallen jaren. Wel is het zo dat ze op verloop van tijd minder energie opwekken. Na ongeveer 10 tot 15 jaar zal u vaak merken dat het rendement omlaag gaat.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave