Google Nest Thermostat E Review

De Google Nest Thermostat E is een slimme thermostaat waarmee u in staat bent energie te besparen. En aangezien de Thermostat E zelflerend is helpt hij u ook een handje. Zo zal de thermostaat de temperatuur automatisch minderen wanneer u niet thuis bent. Dit noemt men de eco-stand. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd en overal uw thermostaat bedienen via de handige Nest app. Deze is beschikbaar voor mobiel en tablet voor zowel Android als iOs. Als laatst werkt de Nest E ook samen met Google Assistant. Hierdoor kunt u uw thermostaat bijvoorbeeld bedienen via Google Home (Mini). Dit betekent dat u alleen een spraakopdracht hoeft te doen om de temperatuur te regelen. Hoe tof is dat?

Naast slim is de Thermostat E ook nog eens relatief eenvoudig zelf te installeren. Dit kunt u zelf doen aan de hand van het bijgeleverde doe-het-zelf installatie plan. Bent u niet zo handig aangelegd of besteed u uw tijd liever anders? Dat kunnen wij ons ook voorstellen. In dit geval kunt u uw slimme thermostaat ook laten installeren door een handig iemand van Coolblue. Dit is momenteel al mogelijk vanaf een meerprijs van €50,00. Wel zo prettig.

Naast grip op uw energieverbruik biedt de Google Nest Thermostat E u nog diverse andere belangrijke voordelen. Zo kan u via de slimme app bijvoorbeeld zien of er nog problemen zijn met uw cv-ketel. De Nest Thermostat E werkt samen met diverse verwarmingssystemen waaronder traditionele cv-ketels en stadsverwarming. Ook is de Thermostat E ook geschikt in combinatie met modulerende cv-ketels en vloerverwarming. U moet er wel rekening mee houden dat de thermostaat niet samenwerkt met een hybride waterpomp, stadsverwarming zonder thermostaat of een kachel op hout.

Tip: Wanneer u nu de Google Nest Thermostat E aanschaft via Coolblue ontvangt u hem samen met de Google Home Mini voor slechts €239,00. Vandaag besteld, morgen in huis! Check hier de website van Coolblue!

 

Google Nest Thermostat E Review

 

 

Voordelen Google Nest Thermostat E

  • De Google Nest Thermostat E is uitgevoerd met een groot verlicht scherm waardoor deze eenvoudig met de hand te bedienen is. Het scherm licht automatisch op wanneer u de ruimte betreed.
  • Deze slimme thermostaat is tevens te bedienen met de Nest App of aan de hand van Google Assistant of Google Home.
  • De Thermostat E werkt samen met alle cv-ketels waaronder traditionele en modulerende. Ook is deze slimme thermostaat te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.
  • De Nest Thermostat E is relatief aantrekkelijk geprijsd vergeleken met de andere Nest thermostaten.
  • U kunt de thermostaat overal in huis plaatsen zolang er toegang is tot een stopcontact.
  • Te combineren met andere slimme thuisproducten van Google (Nest) waaronder slimme deurbellen, IP-camera’s en rookmelders.

 

Nadelen Google Nest Thermostat E

  • Deze slimme thermostaat is niet geschikt om een losse warmwaterboiler aan te sturen.
  • De Nest Thermostat E werkt niet samen met hybride of omkeerbare waterpompen, stadsverwarming zonder thermostaat of een kachel op biomassa, hout of elektriciteit.
  • Werkt alleen samen met Google Assistant. Niet geschikt om te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld Amazon Alexa, Works with Nest, IFTTT en Apple Homekit.

 

Specificaties

De Google Nest Thermostat E is echt gericht op het gebruik in combinatie met andere Google producten. Zo is de thermostaat compatible met Google Assistant en Google Home. De Thermostat E is niet te gebruiken in combinatie met andere platformen zoals Amazon Alexa, Google Assistant, Works with Nest, IFTTT en Homey. Wilt u graag gebruik kunnen maken van een breed scala aan smart home platformen? Dan kunt u beter kiezen voor de Google Nest Learning Thermostat (3e generatie) of voor de Tado Slimme Thermostaat V3+. Beide van deze thermostaten werken samen met alle grote platformen, zijn ook zelflerend en zijn ook te bedienen via een handige app voor mobiele devices.

Verder is de Nest Thermostat E wel erg compleet. Zo ondersteunt de E OpenTherm en maakt het gebruik van Geofencing. Hierdoor kan uw thermostaat communiceren met cv-ketels van bijna alle merken en kan het zien of uw smartphone in de buurt is. Op basis hiervan kan de thermostaat uw huis slimmer verwarmen. Naast zelflerende programma kunt u de Thermostat E ook gebruiken voor het instellen van weekprogramma’s. Zo kunt u zelf instellen wanneer het hoe warm moet zijn in uw woning.

Als laatst valt op aan de Thermostat E dat het uiterlijk is ge-update. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de E een subtiel wit design. Daarnaast het de thermostaat een net wit scherm en een ring aan de buitenkant. Aangezien de thermostaat over Wi-Fi beschikt kan deze overal in huis geplaatst worden. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat er een stopcontact in de buurt moet zijn.

 

”Ik kon hem zelf installeren (gemakkelijk dus 😉 ). Bedienbaar met de GSM zodat je warm kan thuiskomen. Ziet er goed uit (in elk interieur denk ik). Moet eerst zijn weg ‘zoeken’ want is zelflerend. Soms dus eens ‘aan’ en ‘uit’ wanneer het niet moet. Topproduct maar prijzig.” – Dieter Geldof

 

Wat vind ik in de doos?

De Google Nest Thermostat E wordt standaard geleverd met Heat Link E, stroomadapter, afwerkingsplaat, schroeven, lasklemmen, snelstartgids en introductiegids. Ook ontvangt u bij de aanschaf direct 2 jaar garantie op uw nieuwe product.

De Heat Link E is een essentieel onderdeel van de installatie. De Heat Link E wordt namelijk geplaatst aan de muur op de positie van de oude thermostaat. Om te zorgen dat dit niet heel erg opvalt is er gekozen voor een onopvallend en neutraal design.

De rest van de inhoud van het pakket is nodig voor het installeren van de thermostaat en wegwerken van kabels etc. De gidsen kunt u doornemen om te weten te komen over de werking van uw apparaat. Aangezien de Nest Thermostat E compleet geleverd wordt hoeft u geen andere producten meer aan te schaffen.

 

Nest Heat Link E

 

Wat vinden gebruikers?

De Google Nest Thermostat E wordt door gebruikers via Coolblue beoordeelt met een 9,2 uit 10. Hiermee is het de best beoordeelde slimme thermostaat op dit moment. Vooral op het gebied van vormgeving en bedieningsgemak scoort de thermostaat goed, een 9,5. Wat opvalt uit de reviews is dat de Thermostat E zijn beloftes echt waar maakt. Zo is de thermostaat zeer eenvoudig te installeren en te bedienen. Dit zijn naar onze mening twee zeer belangrijke dingen.

Naast handig in het gebruik is de thermostaat ook nog eens fraai ontworpen. Iets wat ook veel gebruikers als een belangrijk voordeel zien. De thermostaat neemt namelijk toch vaak een prominente positie in binnen de woning. Hierbij komt ook naar voren dat veel gebruikers het prettig vinden dat de thermostaat overal geplaatst kan worden.

Naast veel voordelen kwamen er eigenlijk weinig nadelen aan het licht bij het doornemen van reviews. Enkele nadelen die soms naar voren kwamen was het slecht verbinden met Wi-Fi netwerken en het niet ondersteunen van diverse platformen. Alles bij elkaar blijkt wel dat de Nest Thermostat E nu een serieuze optie aangezien hij veel functionaliteit biedt tegen een relatief voordelige prijs.

 

”Zoveel beter dan een eerdere slimme thermostaat die we gehad hebben. Geen extra benodigdheden gehad om deze te gebruiken bij onze cv ketel. Duidelijk overzicht via de app. Temperatuur is makkelijk in te stellen en evt. aan te passen. Hopelijk zorgt dit voor een vermindering in verbruik. Dat moet nog blijken.” – Lee

 

Waarom bestellen via Bol.com?

Bol.com is met afstand de bekendste webshop in Nederland! En niet voor niets. Klanten geven Bol.com een 7,2 uit 10! Waarom? Diverse redenen. Zo is de klantenservice tot 23:59 geopend. Daarnaast ontvangt u altijd een uitgebreide garantie en kunt u 30 retourneren. En wanneer u vandaag besteld, kunt u het product vaak morgen al verwachten. Daarnaast is het ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen. Dit kan bij een van de meer dan 2600 ophaalpunten in heel Nederland!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave