Collectief inkopen van energie niet voordelig


Het collectief inkopen van energie blijkt geen voordelige keuze, het kan je juist geld kosten! Wie zelf energieleveranciers vergelijkt is in veruit de meeste gevallen goedkoper uit. Het grootste probleem? De grote inkopers zoals de Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis, Sloop de Crisis of de ANWB willen er zelf ook wat aan verdienen. Het collectief inkopen van energie levert in 7 van de 8 gevallen niet de goedkoopste energieleverancier op! Zo bleek dat de collectieve inkoop van de Consumentenbond, bij de winnende energieleverancier Budget Energie, jaarlijks €50,- duurder was dan het reguliere energiecontract op vergelijkingssites.

 

Autoriteit Consument en Markt

De Autoriteit Consument en Markt meent dat de grote verenigingen vooral zelf geld verdienen en dat de winnende energieleverancier vaak niet het beste bij uw energieverbruik past. Bij sommige energieveilingen gingen er miljoenen naar de betreffende organisatie. Mede hierdoor zal uw jaarrekening vaak hoger liggen dan wanneer u zelf een goedkoop energiecontract afsluit. Volgens de organisaties zelf gaan ze ook niet alleen voor goedkoop, ze proberen de consumenten ook zoveel mogelijk te ontzorgen wat betreft energie. Wat ons betreft een beetje een vaag verhaal …

Wilt u wel de laagste prijs voor energie? Vergelijk dan alle bekende energieleveranciers via onze energievergelijker of bekijk hier de beste energie acties van dit moment!

Bron; RTL Nieuws


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Collectief inkopen van energie niet voordelig

  • Chelsey

    Collectief inkopen van energie is inderdaad niet altijd even voordelig. Heb zelf ook de ervaring dat dit niet altijd het meest voordelig is.

  • Bernard

    Heb onlangs mijzelf een keer ingeschreven voor een collectieve inkoop via de Vereniging Eigen Huis en kreeg op zich een best scherp aanbod. Al met al bespaarde ik ruim €100,00 ten opzichte van mijn huidige energiecontract bij de Nuon. Heb mijzelf niet meteen ingeschreven maar ben eerst online gaan kijken of het niet nog goedkoper kon. Wat bleek? Via de aanbieding van de NLE kwam ik alsnog €140,00 goedkoper uit dan mijn huidige contract! Het is dus echt wel belangrijk om ook zelf te kijken wat mogelijk is.

  • Kaas12

    Ook partijen als ANWB en VEH willen geld verdienen. Geen wonder dat je niet het voordeligste uit bent. Ik vergelijker zelf wel aan de hand van een vergelijker of mijn eigen berekeningen.