Energie vergelijken Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie die zich bezig houdt met het adviseren van consumenten. Dit doet het onder andere door onderzoeken te doen en misstanden aan te pakken. Ook op het gebied van energie en energie vergelijken is de Consumentenbond zeer actief. Zo kunt u op dit platform terecht voor informatie over zonnepanelen, energieleveranciers, warmtepompen en energie besparen. De Consumentenbond heeft geen winstoogmerk, en wordt voornamelijk gefinancierd door middel van contributies van leden.

 

Waarom energie vergelijken slim is volgens de Consumentenbond

Ook bij de Consumentenbond zijn ze het er over eens, energie vergelijken is verstandig. Energie vergelijken is namelijk een eenvoudig manier om honderden euro’s per jaar te besparen! Op dit moment hebben al honderdduizenden huishoudens een overstap gemaakt. En met succes! Zo blijkt uit de Energiemonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat 91% van de overstappers tevreden is met zijn overstap. Daarnaast konden overstappers in 2017 tot wel €400,00 besparen. Dit is een zeer interessante besparing voor slechts enkele minuten werk.

 

Energie vergelijken Consumentenbond - Bespaar tot €400,00

 

Levering energie

De Consumentenbond levert zelf geen energie, wel geeft het advies. Bij de Consumentenbond kunt u terecht voor informatie, met vragen of met klachten. Het belangrijkste doel hiervan is om te zorgen dat u hierdoor slimme en voordelige keuzes kunt maken. En dit is belangrijk, want de energierekening stijgt sterk! In zowel 2018 als 2019 zal de energierekening toenemen met ongeveer €200,- tot €300,-. Door over te stappen kunt u deze prijsstijging beperken, en daarom adviseren wij u energie te vergelijken!

 

Collectieve inkoop energie Consumentenbond

Naast energie vergelijken via de Consumentenbond kunt u via deze organisatie ook deelnemen aan een zogenoemde collectieve inkoop energie. Bij een dergelijke collectieve inkoop koopt u energie in door middel van een veiling met enkele tienduizenden deelnemers. Door met veel mensen groot in te kopen kunt u goede tarieven afdwingen, maar helaas komt u vaak toch niet als goedkoopste uit. Hoe dit kan? Het eerste probleem is dat er niet naar uw persoonlijke situatie gekeken wordt. Tijdens de veiling wordt op basis van een gemiddeld verbruik de voordeligste energieleverancier geselecteerd. Maar of deze ook voor uw verbruik het goedkoopste is, dat moet nog maar blijken.

Een tweede probleem is dat er veel reclame wordt gemaakt om het collectief onder de aandacht te brengen. Hierbij kunt u denken aan reclame op TV, in kranten en op het internet. Deze reclamekosten worden verwerkt in de kosten die u jaarlijks gaat maken, waardoor een deel van het voordeel verdwijnt.

Als laatst wil de organisator van het energie collectief vaak ook nog wat verdienen, waardoor de prijzen nog hoger komen te liggen. Om deze redenen levert het deelnemen aan een collectieve inkoop energie in 7 van de 8 gevallen niet de goedkoopste energieleverancier op volgens de ACM. Zo bleek dat het beste aanbod uit de collectieve inkoop van de Consumentenbond jaarlijks €50,- duurder was dan het reguliere Budget Energie energiecontract op vergelijkingswebsites.

 

Winnaar collectieve inkoop Consumentenbond

Onlangs werd de stroomranking weer bekend gemaakt door de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu. Hierop kunnen consumenten zien hoe duurzaam een energieleverancier is. Budget Energie scoorde in deze ranking erg slecht, slechts een 3,7. Maar laat dit nou net de winnaar van het energiecollectief van de Consumentenbond zijn. Hiermee komt een tegenstrijdig advies naar voren vanuit de consumentenorganisatie. Stap niet over naar Budget Energie want het bedrijf levert vervuilende energie. Of stap wel over want ze bieden het voordeligste aanbod op basis van een eenjarig energiecontract.

 

”We eisen wel dat ze groene stroom leveren, maar kijken niet naar de duurzaamheid van het bedrijf. Ons Energiecollectief richt zich vooral op prijs, op de beste aanbieding voor consumenten. Wij zien het als onze rol om dingen te onderzoeken en consumenten te informeren. We zeggen niet: je moet duurzame energie kiezen. Die beslissing laten we aan consumenten over.” aldus Joyce Donat van de Consumentenbond.

 

Of de energie van Budget Energie daadwerkelijk groen is valt volgend onderzoekers over te twisten. Zo komt een groot deel van de energie uit het buitenland. Vooral zonnestroom uit Italië wordt opgekocht, hier wordt namelijk meer dan voldoende stroom opgewekt. Om deze reden zal het afnemen van groene stroom uit deze regio totaal geen effect hebben op de energietransitie.

 

Energie vergelijken o.b.v. All-in-kosten

Zoals hierboven besproken levert het deelnemen aan een collectieve inkoop energie in 7 van de 8 gevallen niet de goedkoopste deal op. Om deze reden raden wij consumenten aan om energie te vergelijken op basis van hun persoonlijke omstandigheden. Door het invoeren van uw woongegevens en energieverbruik in onze energievergelijker kunt u energiepakketten vergelijken op basis van All-in-kosten. Hierdoor weet u waar u aan toe bent, en waar u echt voordelig uit bent! Benieuwd wat u kunt besparen? Voer dan uw gegevens in en filter eventueel op extra wensen.

 

 

Energie vergelijken via de Consumentenbond

Op onze website kunt u op dezelfde manier energie vergelijken als bij de Consumentenbond. Dit betekent dat u uw verbruiksgegevens kunt invoeren in een energievergelijker. Deze vergelijker berekent vervolgens op basis van uw gegevens en wensen waar u het voordeligste uit bent. Op basis van deze uitkomsten kunt u bepalen waar u klant wil worden. Aanmelden is heel eenvoudig en kost slechts enkele minuten. Uw overstap wordt vervolgens van A tot Z geregeld door uw nieuwe energieleverancier. Zo eenvoudig is het! Meer weten? Lees hier dan meer over het overstapproces!

 

Hoe onafhankelijk is energie vergelijken via de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een consumentenorganisatie die consumenten helpt bij onder andere de aanschaf van producten en diensten. Zo wordt er maandelijks onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld smartphones, witgoed, huishoudelijke apparaten, verzekeringen en mobiele abonnementen. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door experts en onafhankelijke panels die vaak bestaat uit een groep van leden met een juiste mix qua leeftijd en geslacht. Deze experts en leden hebben allemaal geen baat bij de uitkomsten van de onderzoeken. Op deze manier moet de Consumentenbond dus een 100% onafhankelijk advies kunnen geven.

Op het gebied van energie vergelijken via de Consumentenbond ligt dit in onze ogen toch iets anders. De Consumentenbond maakt namelijk sinds enkele tijd gebruik van de energievergelijker die is ontwikkeld door Pricewise, één van Nederlands bekendste online vergelijkers. Pricewise is een 100% commercieel bedrijf dat net als ons provisie ontvangt over elke klant die het bij een energieleverancier aanbrengt. En aangezien de Consumentenbond samenwerkt met Pricewise ontvangen zij indirect een deel van de provisie die wordt gegenereerd via de energievergelijker op website van de Consumentenbond. En dit kan flink opleveren!

Het feit dat er door de Consumentenbond en Pricewise flink geld aan wordt verdiend knaagt in onze ogen wel aan de onafhankelijkheid. Zo daalt de inkomsten aan ledengeld bij de Consumentenbond al lang, waardoor er op andere manier meer geld verdiend moet worden. In 2017 maakte de Consumentenbond 39% meer omzet door middel van de energievergelijker, waarmee het een significante inkomstenbron is. Mede door deze inkomsten maakt de Consumentenbond in 2017 een bedrijfsresultaat van €1.269.000 voor belastingen. Een flink bedrag voor een onafhankelijke organisatie zonder een winstoogmerk.

 

Lid worden van de Consumentenbond

Wanneer u wil dan kunt u ook lid worden van de Consumentenbond. Momenteel zijn honderdduizenden Nederlanders lid van deze consumentenorganisatie. Lid zijn van de Consumentenbond heeft diverse voordelen. Zo voorkomt u bijvoorbeeld eenvoudig een miskoop omdat u goed voorgelicht bent aan de hand van betrouwbare testinformatie. Daarnaast kunt u profiteren van advies of maat bij problemen met uw aankoop. Ook ontvangen leden 11 keer per jaar de Consumentengids. In deze gids kunt u veel informatie en testen vinden over diverse producten en diensten. Het lidmaatschap van de Consumentenbond kost u €7,50 per maand.

 

Contact

Wanneer u een vraag heeft of iets aan uw abonnement wil wijzigen dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van de Consumentenbond. Doordeweeks kunt u bellen met het nummer 070 – 445 45 45. Dit nummer is te bereiken tussen 08:30 en 18:00 uur. Als alternatief kunt u uw vragen ook via social media stellen. Via Twitter en Facebook zal u zo snel mogelijk antwoord ontvangen.

En andere handige manier om uw vraag te stellen is de live chat. Via de live chat kunt u direct uw vragen stellen aan een Consumentenbond medewerkers. Deze zal u direct antwoorden en eventueel uw vraag doorspelen naar een collega. U kunt u live chat openen via de website van de Consumentenbond. Als laatst kunt u ook mailen of een brief versturen. Een mail versturen kan via het contactformulier op de website van de Consumentenbond. Na het versturen van uw bericht ontvangt u binnen 4 dagen een reactie. Voor post of een bezoek kunt u onderstaande adres gebruiken.

Postadres
Postbus 1000
2500 BA Den Haag

Bezoekadres
Enthovenplein 1
2521 DA Den Haag

 


Energie vergelijken en overstappen via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker vindt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen en kunt u overstappen naar de goedkoopste energie. Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.


koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave