Collectief inkopen van energie niet voordelig

Het collectief inkopen van energie blijkt geen voordelige keuze, het kan je juist geld kosten! Wie zelf energieleveranciers vergelijkt is in veruit de meeste gevallen goedkoper uit. Het grootste probleem? De grote inkopers zoals de Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis, Sloop de Crisis of de ANWB willen er zelf ook wat aan verdienen. Het collectief inkopen van energie levert in 7 van de 8 gevallen niet de goedkoopste energieleverancier op! Zo bleek dat de collectieve inkoop van de Consumentenbond, bij de winnende energieleverancier Budget Energie, jaarlijks €50,- duurder was dan het reguliere energiecontract op vergelijkingssites.

 

Autoriteit Consument en Markt

De Autoriteit Consument en Markt meent dat de grote verenigingen vooral zelf geld verdienen en dat de winnende energieleverancier vaak niet het beste bij uw energieverbruik past. Bij sommige energieveilingen gingen er miljoenen naar de betreffende organisatie. Mede hierdoor zal uw jaarrekening vaak hoger liggen dan wanneer u zelf een goedkoop energiecontract afsluit. Volgens de organisaties zelf gaan ze ook niet alleen voor goedkoop, ze proberen de consumenten ook zoveel mogelijk te ontzorgen wat betreft energie. Wat ons betreft een beetje een vaag verhaal …

Wilt u wel de laagste prijs voor energie? Vergelijk dan alle bekende energieleveranciers via onze energievergelijker of bekijk hier de beste energie acties van dit moment!

Bron; RTL Nieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Collectief inkopen van energie niet voordelig”