Woning energiezuinig maken slimme investering


zonnepanelen-energiezuinig-investering

Het energiezuinig maken van uw woning kan een slimme investering zijn. Zonnepanelen op uw woning en uw woning beter isoleren is soms een aardige investering, maar het is de moeite waard.

Een goed geïsoleerde woning biedt u als bewoner meer comfort en uw verlaagd uw energierekening flink. In het eerste kwartaal van 2015 hebben meer dan 600 huiseigenaren een Energiebespaarlening aangevraagd. Het fonds verstrekt geldleningen tussen €2.500 en €25.000, met een looptijd van 7 tot 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening.

 

Meer aanvragen voor Energiebespaarlening

Mede door de introductie van het Energielabel voor woningen hebben meer huiseigenaren een lening aangevraagd bij de Stichting Nationaal Energiebespaarfonds. Daarnaast is de aanvraagprocedure via de website vereenvoudigd en is de rente op de geldleningen verlaagd. Ook kan een groter deel van het leenbedrag worden besteed aan Zonnepanelen, nu kan men 75% aan zonnepanelen besteden in plaats van 50%.

Lees ook: Wat is de beste energiezuinige tv?


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.