Wereldwijd 250 miljard euro voor duurzame energie


wereldwijde-investeringen-duurzame-energie

De wereldwijde investeringen in duurzame energieprojecten zijn in het jaar 2014 met 17% gestegen, dat blijkt uit een rapport van de VN. Door de lage olieprijzen werd er een lagere stijging of zelfs daling voorzien, wat dus niet het geval is. Bij elkaar opgeteld vormde duurzame energie 9,1% van de totale wereldwijde opgewekte energie.

Wind- en zonne-energie populair

Van alle nieuwe projecten in 2014 was 48% gericht op de opwekking van duurzame energie. Hierbij gaat het voornamelijk om opwekking door middel van de wind, de zon, biomassa of aardwarmte. De totale investering werd voornamelijk voor windenergie en zonne-energieprojecten gebruikt, ruim 92% ging hieraan op. De totale investering in zonne-energie installaties steeg met 29% naar bijna 140 miljard euro. De investeringen in windenergie namen met 11% toe wat neer komt op een totale investering van 92 miljoen euro.

China koploper

Van alle landen is China de koploper, het land investeerde 76 miljard euro in duurzame energie. De VS staat op de tweede plek met een totale investering van 35 miljard. Opkomende economieën als Brazilië en India doen het ook goed en zullen naar verwachting een steeds belangrijkere rol krijgen. Het grootste project in Nederland is het 600 MW Gemini project met een totale investering van 3 miljard euro.

Lees ook: Rotterdam zet in op duurzame energie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.