The National Trust investeert 42 miljoen euro in duurzame energie


national-trust-duurzame-energie

De Britse Monumentenzorg, The National Trust, investeert 30 miljoen pond in duurzame energieprojecten voor historisch panden.

De renovaties ter waarde van 41 miljoen euro moeten de CO2-uitstoot en energierekening van de Britse stichting omlaag brengen. Het totale bedrag wordt geïnvesteerd in meer dan 40 projecten in heel Groot-Brittannië. The National Trust beheert onder meer landhuizen, kastelen en historische boerderijen.

De investeringen in duurzame energieprojecten zijn de grootste tot nu toe. Eerder voerde de erfgoedstichting wel al een pilot uit met een totale investering van 3,5 miljoen pond.

Extra inkomsten voor de stichting

Naar verwachting zal er door deze investering jaarlijks flink bespaard gaan worden, de energierekening zal met ongeveer 4 miljoen pond afnemen. (€5,6 miljoen euro) Dit komt voornamelijk door de vervanging van oude verwarmingsinstallaties. De National Trust zegt verder dat de nieuwe verwarmingsinstallaties extra inkomsten kunnen genereren. Stroomoverschotten kan de organisatie namelijk terug leveren aan het energienetwerk.

The National Trust heeft in de eigen duurzaamheidsdoelstellingen opgenomen dat het energieverbruik tegen 2020 met 20% moet zijn gedaald. De helft van de energie voor de historische gebouwen moet afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.