Tesla presenteert nieuwe Powerwall batterijen


tesla-powerwall-batterijen

Tesla thuisbatterijen

De elektrische-automaker Tesla heeft nieuwe batterijen gepresenteerd voor het opslaan van energie op grote schaal. Het bedrijf noemt zich nu geen autoproducent meer, maar ‘producent van innovatieve energieproducten’.

Powerwall-batterij van 7 kWh en 10 kWh

Voor consumenten in de Verenigde Staten komt deze zomer de herlaadbare Powerwall-batterij op de markt, beschikbaar in een versie van 7 kWh en 10 kWh. De versie van 7 kWh zal ongeveer 3000 dollar gaan kosten. De nieuwe Powerball-batterij zal voorlopig alleen nog op de Amerikaanse markt beschikbaar komen. Volgens Tesla is de 7 kWh versie geschikt voor het ondersteunen van het huidige energiesysteem, de 10 kWh versie is bedoeld als back-up energiesysteem. De Powerwall-batterijen worden van energie voorzien door zonnecellen, die consumenten apart kunnen aanschaffen.

De batterijen van Tesla zullen los of in combinatie met andere batterijen gebruikt kunnen worden en de Powerpack (100 kWh) moet complete bedrijven van stroom kunnen voorzien. Volgens Musk zijn de systemen van 500 kWh tot meer dan 10 kWh op grote schaal te gebruiken. Diverse Amerikaanse winkelketens maken er volgens hem al gebruik van.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “Tesla presenteert nieuwe Powerwall batterijen

  • Rik

    Blijft een mooi bedrijf dat Tesla. Hoop zelf op termijn ook een Tesla auto te kunnen kopen, helaas is die nog wat aan de prijs.