Stroombesparing van 2 miljoen kWh door actie Energievreters


energie-Energievreters-koelkast-campagne

Stroombesparing van 2 miljoen kWh

Het nationale Energieakkoord bevat meer dan 100 acties om energie te besparen, waaronder het eerder vervangen van huishoudelijke apparaten. Milieur Centraal startte vorig jaar in dit kader een campagne onder neem naam ‘Energievreters, pak ze aan!’. Ed Nijpels, voorzitter van de borgingscommissie Energieakkoord, is enthousiast over de resultaten van deze campagne: “In de maanden oktober en november 2014 zijn volgens de gegevens van onderzoeksbureau GfK twee keer zoveel A+++ koelkasten en de helft meer A++ koelkasten, A+++ vriezers en A++ vriezers verkocht als in dezelfde periode in 2013. Deze groei is voor een groot deel veroorzaakt door de campagne.”

Waarom het vervangen goed is? Een moderne koelkast is veel energiezuiniger dan een oude koelkast van 10 of 15 jaar oud, dit kan oplopen tot wel 70 procent. Uw oude koelkast vervangend door een nieuw A+++ model kan al snel 70 euro per jaar op de energierekening schelen.

Nijpels: “De totale energiebesparing is ruim 2 miljoen kWh. Dat is net zoveel als het jaarlijkse stroomverbruik van 600 huishoudens. Dit is een mooi begin. Uiteindelijk moeten alle oude, onzuinige koelkasten vervangen worden.” Er zijn nog ruim 8 miljoen koelkasten en vriezers toe aan vervanging in Nederland. Daarom start Milieu Centraal opnieuw de campagne ‘Energievreters, pak ze aan!’.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.