Shell stoot deel Noordzee activiteiten af


Olieconcern Shell is bezig met het verkopen van diverse onderdelen van de Noordzee-operaties. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times.

Topman onder druk

Volgens de Britse krant staat Shell topman Ben van Beurden onder grote druk. Dit komt onder andere omdat hij de hoge prijs van ruim 47 miljard pond moet rechtvaardigen die hij wil uittrekken om de Britse gasproducent BG over te kopen. Om dit mogelijk te maken zou Van Beurden opdracht hebben gegeven om voor ongeveer €25 miljard van de Noordzee-operaties af te stoten.

Aandeel drastisch verminderen

Olieconcern Shell wil niet alle activiteiten op de Noordzee verkopen, maar het bedrijf wil wel zijn aandeel drastisch verminderen. Bank of America Merrill Lynch zou door het oliebedrijf zijn ingehuurd om het verkoopproces te begeleiden. De Amerikaanse bank zou al gesproken hebben met sommige kopers


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.