Ook Belgen stappen massaal over van energie


Ook Belgen stappen massaal over van energie

Meer dan 800.000 Vlaamse huishoudens en bedrijven zijn in 2015 van energieleverancier overgestapt. Dit is ruim een kwart meer in vergelijking met vorig jaar. De grootste reden om over te stappen is prijs, hogere belastingen en scherpe acties zetten mensen aan het denken.

Stijging van ruim €300,00

De kosten voor stroom zullen in 2016 flink stijgen. Alles bij elkaar stijgt de Vlaamse energierekening met meer dan €300,00 naar een totaal van €1.005,00. "De aankondigingen van die maatregelen heeft de voorbije maanden tienduizenden Vlamingen aan het nadenken gezet", zegt Dirk Van Evercooren, directeur marktwerking bij energiewaakhond Vreg.

Aanbiedingen en groepsaankopen

Uit de cijfers van de Vreg blijkt overigens dat tot en met begin december in totaal al 470.604 gezinnen en bedrijven van energieleverancier zijn gewisseld. Dat is 19.5% méér dan in heel 2014. En ook wie veel gas gebruikt, kan flink geld besparen door over te stappen naar de goedkoopste gasleverancier. Vooral scherpe aanbiedingen en groepsaankopen zorgen er voor dat steeds meer mensen overstappen. Tot en met november stapten al 332.318 gezinnen en bedrijven over. Dat zijn er bijna een vijfde méér dan in heel 2014.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.