Onafhankelijk schadefonds voor aardbevingsschade Groningen


Ook Minister Henk Kamp (Economische Zaken) staat open voor een onafhankelijk schadefonds die de afhandeling van de Groningse aardbevingsschade regelt. Dat laat de minister weten in reactie op een vraag van het Gronings PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.

 

Onafhankelijk commissie

Ook volgens Kamp moet de schade in de toekomst afgehandeld worden door een onafhankelijke commissie.

 

‘’De schade moet opgenomen worden door een onafhankelijke commissie. Er komt eind juli een schadeprotocol onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen en er moet een schadefonds komen.’’ aldus Kamp.

 

Eerder stelde PvdA-Kamerlid Henk Nijboer de minister de vrij of hij ook zou instemmen met een nationaal gasfonds. Kamp antwoorden hierop vervolgens at hij het een goed idee zou vinden om een schadefond op te richten. Hoe dit schadefonds er precies uit moet komen te zien moet later nog duidelijk worden liet hij weten tijdens het gaswinningsdebat.

 

Gedeelde mening

Niet alleen Nijboer van de PvdA is blij met de steun van minister Kamp. Onder andere SP, D66, GroenLinks en de PVV steunen het idee voor een onafhankelijk commissie die de schades afhandelt. De VVD lijkt momenteel een van de weinig partijen te zijn die minder positief over een dergelijk fonds is. ‘’Het is de vraag of een schadefonds de meest slimme manier is’’, stelt VVD’er André Bosman.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.